Skip to content
Bliv elev

Faciliteter

Omgivet af vand og bakker

Omgivet af havet og omkranset af bakker ligger Odsherreds Efterskole på sin egen lille ø midt på den udtørrede Lammefjord.

Den smukke, hvide tre-fløjede hovedbygning blev for mere end 100 år siden rejst af fattige bønder med store visioner.

Rundt om hovedbygningen ligger flere små kollegier, og foran hovedbygningen ligger idrætshallen. På de i alt 30 tønder land er fodboldbane, volleybane og den lille landsby Crown Town spredt ud. Odsherreds Efterskole er helt sin egen verden, midt i den store verden. Vi er udelukkende opvarmet af varmen fra jorden under vores fødder og af solen over vores hoveder, og dermed har vi et CO2-aftryk på 0.

billede

Undervisningslokaler og fællesområder

I den fælles dagligstue midt i hovedbygningen, er der lagt op til hygge og samvær. Her kan du spille spil, være kreativ, se film, drikke te osv. Derudover har de fleste boområder deres egen lille dagligstue, hvor dagens begivenheder kan vendes.

Til den daglige undervisning råder vi over mange forskellige typer af lokaler, både store og små, og de er alle udstyret med Smartboards.

For et par år siden fik vi designet et naturfagslokale helt efter vores eget hoved. Her er der plads til både samarbejde og eksperimenter, og samtidig er det behageligt at være i.

billede

Foredragssalen

Foredragssalen er hjertet i hovedbygningen. Det er en smuk gammel sal med stil og stemning, og her samles vi hver morgen til information, sang, musik, hygge, alvor, taler, fødselsdage, meddelelser og optræden.

Hallen

I vores fine idrætshal er der rig mulighed for at være aktiv. Hver aften er der aktivitet i hallen, hvor der spilles badminton, fodbold, basket og volley. Derudover rummer hallen også en klatrevæg og en stor scene, og der er plads til at hænge ud og hygge sig. 

billede

Musik, dans og fitness

Vi har et musikstudie med indspilningsfaciliteter, en dansesal og et stort fitnesslokale, der  danner perfekte rammer om interessefagene. I fritiden kan du bruge faciliteterne til at komme i form, øve dig med dit band eller stramme op på dine moves.

Alle de lækre legesager

Vi har også en masse andre sjove legesager som klatreudstyr, både, kajakker samt udstyr til kitesurfing og vandsport.

Og mindre end én kilometer væk fra skolen har vi vores egen indhegnede og godkendte paintball- og hardballbane, komplet med mudder, vand og forhindringer.

billede

Udendørs

På vores udendørsareal har vi en fodboldbane, en lækker bålplads, en beachvolleybane og Crown Town, som er en hyggelig samling af små træhytter, hvor du kan hænge ud. Derudover bruger vi også den skønne natur omkring os, da vi har både skov, enge og nogle af Danmarks bedste badestrande tæt på os. 

En ny verden. en ny generation

Bliv elev