Det lovpligtige

På denne side kan du finde information om Odsherreds Efterskole i tal og paragraffer.

I den omfattende selvevaluering vurderer vi i kurver og grafer vores evne til at udvikle elevernes faglige og personlige kompetencer, og vi ser på deres trivsel, oplevelser og undervisningsmiljø, set i forhold til skolens formål.

Du kan bla. også finde de karakterer, som blev indberettet til Undervisningsministeriet, skolens indholdsplan samt skolens vedtægter og strategier for uddannelsesvejledning og inklusion.

 

Se mere nedenfor

Skolens årsplan 2021/22

Her ses skolens overordnede årsplan for 2021/22:

 

  

Indholdsplan for 2021/22

I indholdsplanen kan du i detaljer læse alt om de aktiviteter der finder sted på Odsherreds Efterskolen igennem skoleåret 2020/2021, og hvordan de hver for sig bidrager til at virkeliggøre skolens formål.

 

Klik her og læs hele indholdsplanen

 

 

Vedtægter

Skolens vedtægter

Dele af skolens vedtægter går tilbage til stiftelsesåret i 1907, men meget er naturligvis også løbende tilpasset den historiske og lovgivningsmæssige udvikling. Du kan læse skolens vedtægter her!

Af skolens vedtægter fremgår også skolens formål og værdier.

 

Selvevaluering 2019

Et par anonyme elevcitater fra den afsluttende elevevaluering i juni 2019:

”Det har været et fantastisk år og jeg vil aldrig glemme det her år. Alle oplevelser har været uforglemmelige og jeg vil aldrig havde været noget foruden. Jeg har lært så meget om mig selv og jeg vil altid have OE i mit hjerte.”

Fælles skabet har været fantastisk, og jeg kommer til at savne det forfærdeligt meget. Vil aldrig undvære de oplevelser jeg har haft.”

 Som lærer, medarbejder og ledere på Odsherreds Efterskole er det et privilegium hvert år at følges med en fantastisk gruppe af unge mennesker og se deres udvikling og glæde henover skoleåret – som de gerne deler med os.

Meget kan umuligt gøres op som tal og grafer i et regneark – men noget af det kan, og det er, hvad vi i denne evalueringsrapport har bestræbt os på at gøre: træde to skridt tilbage og se på elevernes udvikling og oplevelser i et nøgternt skær, så vi kan blive klogere på hvad der sker, og hvad der kunne gøres endnu bedre.

I skolens selvevaluering indgår også en vurdering af elevernes undervisningsmiljø.

God fornøjelse med læsningen.

 (PS.: du kan zoome ud ved at højreklikke på dokumentet der kommer frem på siden og vælge "Zoom ud" i menuen)

Læs meget mere her!

Prøveresultater

Her ses det, hvordan Odsherreds Efterskole faglige resultater ligger ift. landgennemsnittet. 

Se seneste prøveresultater fra ministeriet 

 

Valg af ungdomsuddannelse

Her kan du se en oversigt over de ungdomsuddannelser som elevholdet fra 2017/2018 fordelte sig på. Klik her!

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at langt de fleste af vores elever går videre med en gymnasial uddannelsen, og et stadigt stigende antal kaster sig over en IB. Det er vores oplevelse, at vores elever bliver godt rustet til gymnasiet, både fagligt og hvad angår modenhed og indsigt.

Uddannelses- og karrierevejledning

Det er vigtigt for os, at vores elever kommer videre til den helt rigtige ungdomsuddannelse, så de stilles bedst muligt i fremtiden.

Vores dygtige og erfarne vejleder Christine Kejser vejleder, rådgiver og støtter elever og forældre gennem hele processen.

Du kan læse mere om skolens vejledningspraksis her!

Inklusionstilbud

Odsherreds Efterskole er en almen efterskole med en tydelig international profil og en særlig vægt på udvikling af stærke faglige- og personlige kompetencer.

Det gælder også for unge med diagnoser som ADHD og Asperger. Hvordan vi støtter op om deres ophold på Odsherreds Efterskole kan du læse mere om her: Inklusionstilbud på Odsherreds Efterskole