Medarbejdere

At være lærer og medarbejder på Odsherreds Efterskole er nærmere et kald end et job. Det kræver uddannelse, livserfaring, en stor kærlighed til mennesker og et helt særligt drive og eventyrlyst, for Odsherreds Efterskole er altid på vej til et nyt uudforsket sted.

Forstander

Tom
Hagedorn

Forstander.

Overordnet ledelse og udvikling af skolen.

Forstander siden 2001. Læst økonomi HD(A), uddannet cand.theol. og MA i læringsprocesser. Læser pt. en Master indenfor Business coaching.

Tidligere har Tom arbejdet som leder af et reklamebureau, som marketingschef og som konsulent og konceptchef indenfor ledelse og samarbejde.

Privat bor Tom i forstanderboligen på Odsherreds Efterskole med sin kone og tidligere viceforstander Stine Hagedorn. Sammen har de fire børn mellem 17 og 27 år, hvoraf kun de to yngste bor hjemme.

 

Lone
Aalholt Nielsen

Viceforstander

Overordnet ledelse og udvikling af skolen med særligt fokus på elevernes trivsel og det internationale samarbejde. Gruppelærer i Sølv Gruppe.

Lone begyndte sit virke på OE i foråret 2014, efter mange års erfaring i skoleverdenen. Udover sin læreruddannelse er Lone cand.mag, i filosofi og historie, og har års erfaring med internationalt NGO-arbejde.

Privat bor Lone i Valby med sin mand, da deres voksne søn for længst er flyttet hjemmefra.

 

Administration

Michael
Thomsen

Økonomistyring, IT, ansættelser, love og regler, eksamensplanlægning, byggeri, vedligehold og gruppelærer i Grå gruppe.

Efter flere år som IT- og administrationschef ved DSV og to år som selvstændig rådgiver kom Michael i foråret 2011 til OE som forretningsfører. Michael er uddannet inden for økonomi i både Danmark og England og bor privat i Ordrup, med sin kone og deres to store piger. 

Rikke
Tonsgaard Elkjaer

Gruppelærer i Sort gruppe., samtaler, samarbejde med kommuner, planlægning, skemalægning, telefonbetjening, m.m.

Rikke er skolens sekretær med ansvar for – alting! Hun er samtidig gruppelærer.

Ingen kender skolen bedre end Rikke som havde sin første arbejdsdag på Odsherreds Efterskole i 1987.

Privat bor Rikke med sin mand og den sidste af deres tre børn i Fårevejle.

Lone
Krieger

Dagligt bogholderi, lønregnskab, sygemelding, samarbejde med læger, medicin, telefonbetjening m.m.

Lone er skolens bogholder der holder styr på pengene og bilagene. Det har hun gjort siden 2002.

Før 2002 har Lone arbejdet i økonomifunktioner i både offentligt og privat regi. Privat bor Lone i Havnsø med sin mand. Hendes to store drenge er flyttet hjemmefra.

Lærere

Henrik
Markusen

Uddannet lærer og pt. Cand.pæd. studenrende på Københavns Universitet. Efter to år som fuldtidslærer på Odsherreds Efterskole er Henrik nu tilknyttet som vagtlærer og timefagslærer, blandt andet i Sporfaget Classic.

Maria
Carstensen Gast

Underviser i dansk og engelsk og idræt, og I-faget Form & Figur. Gruppelærer i Lime gruppe.

Maria blev ansat på OE i august 2014, efter mange års lærererfaring bag sig på.

Ved siden af sit arbejde som lærer, er Maria Eliteidrætsudøver indenfor speed skating.

Privat bor Maria i Asnæs sammen med sin mand og datter.

Mette
Host

Vagtlærer, underviser på I-faget: Art & Design.

Igennem 10 år har Mette arbejdet på Niels Bohr instituttet som huskunstner, og Mettes kunstproduktioner har prydet forsiderne på internationale tidsskrifter hænger på flere kendte universiteter.

Privat bor Mette I København tæt på sin voksne søn og datter.

Michael
Back

Funktionsleder indenfor IT-didaktik, underviser i matematik og engelsk. Gruppelærer i Blå gruppe.

Michael Back begyndte på Odsherreds Efterskole i august 2011, med seks års lærererfaring bag sig.

Michael er oprindeligt uddannet indenfor økonomi, inden han tog sin læreruddannelse.

Michael bor i Holbæk med sin kone og to drenge.

Morten
B. Sorensen

Fysik, kemi, biologi, matematik

Morten er uddannet i kemi, biologi og naturvidenskab på RUC og har arbejdet i Siemens udviklingsafdeling i Tyskland, inden han I 2007 kom til Odsherreds Efterskole. Privatr bor Morten I Hørve med sin kone og tre børn.

Rachel
Rudd

Engelsk, IGCSE Global Litterature, gruppelærer i Lilla gruppe.

Rachel har sin læreruddannelse fra USA hvor hun har arbejdet som lærer i fire år inden hun blev gift med Torsten Rudd (som også er lærer på OE).

Herefter flyttede hun til Danmark, hvor hun først arbejdede på Den Internationale Skole i Hellerup, indtil hun i 2006 kom til Odsherreds Efterskole.

Sammen med Torsten har Rachel 4 børn, og bor i Veddinge.

Susanne
Sõgaard Schrõder

Dansk og matematik og gruppelærer i Rød gruppe.

Oprindeligt uddannet indenfor finansiering, og har efterfølgende arbejdet med kunderådgivning i tre af Danmarks største banker og realkreditselskaber.

Herefter tog Susanne en læreruddannelse, kombineret med et længere ophold på en skole i USA.

Privat bor Susanne i Nr. Asmindrup, sammen med hendes mand og deres tre børn

Torsten
Rudd

Fysik, kemi, geografi, biologi, I-faget kadet, Gruppelærer i kaki gruppe.

Torsten er oprindeligt uddannet arkæolog fra Københavns Universitet, men tog derefter en lærereksamen. Efter flere år som lærer på friskole og efterskole, og fire år I USA faldt Torsten og Rachel og deres fire børn til ro i Fårevejle.

Birgitte
Mandrup Nielsen

Dansk, tysk, idræt og gruppelærer i Hvid gruppe.

Birgitte er oprindeligt uddannet HD i organisationsteori, som hun har bygget videre på med utallige kurser indenfor ledelse og samarbejde, i forbindelse med hendes karriereforløb i medicinalbranchen i ind- og udland. Det var før hun blev uddannet lærer og gymnastikinstruktør. Efter 10 år som lærer kom Birgitte i 2015 til OE. Privat bor Birgitte i Hvalsø med sin familie.

Christine
Kejser

Studie-, og erhvervsvejledning, underviser i dansk og og er ansvarlig for udvikling af OE Business. Gruppelærer i Grøn Gruppe.

Christine har været ansat som lærer og uddannelsesvejleder på OE siden august 2013. Christine er Cand. mag. i lingvistik og retorik med diplomuddannelse indenfor uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning og følger pt. en MA i projektledelse på RUC. Christine har tidligere arbejdet som sprogkonsulent og med studie- og erhvervsvejledning på universiteter som UU-vejleder. 

Christine bor på Odden med hendes mand som er sognepræst, og med det sidste hjemmeboende barn, ud af deres tre børn.

Claus
Duus

Matematik, I-faget dykning & sejlads og gruppelærer i Kobber gruppe.

Efger ni år i Frømandskorpset tog Claus sin læreruddannelse og blev i 2002 tilknyttet Odsherreds Efterskole, først som praktikant siden som lærer

Claus mange års erfaring som erhvervsdykker, er uddannet yachtskipper af 3. grad, dykkerinstruktør, klatreinstruktør, kiteinstruktør og maskinist. Han har i mange år dyrket triathlon, sejlads, klatring, fløjet hangglider, sprunget faldskærm, windsurfet, kitesurfet og enhver form for friluftsliv.

Privat bor Claus i Holbæk med sin kone (som også er lærer) og deres to store børn.

Lene
Fog

Underviser i dansk, engelsk og matematik og gruppelærer i Orange gruppe

 

Lene har gennem sine mange år som lærer arbejdet på både folkeskoler og specialeskoler, og med stort set alle klassetrin. I august 2017 vendte hun tilbage til Odsherreds Efterskole, som hun forlod for år tilbage da familien flyttede til Jylland. Lene bor i Nykøbing Sjælland med sin mand Dennis, da alle deres tre voksne børn, med svigerbørn og børnebørn er flyttet tilbage til Jylland. 

Beulah
Devanesan

Underviser på Cambridge International Examination i fagene Combined Science og Global Perspectives.

Beulah begyndte på Odsherreds Efterskole i august 2017. Hun kommer fra en tilsvarende stilling ved den Internationale skole i Ikast hvor hun har været i tre år og hun har tidligere gennem 13 år undervist på internationale skoler i Dubai.

Oprindeligt kommer Beulah fra Indien hvor hun på det amerikanske Universitet først tog en master i fysik og siden i filosofi, for nogle år senere at kaste sig over et PhD studie i videnskabsfilosofi som hun afsluttede i 2012 på University of Madras. Beulah modtog i 2016 en hædersbevisning fra Cambridge International Examination for ”Outstanding results” i begge sine to Cambrigde fag.

Den 1. July 2017 flyttede Beulah med sin mand og deres store søn fra Ikast til Fårevejle.

Jannik
Stæhr

Fodboldtræner. Nattevagt og gruppelærer i Gul gruppe.

 

Jannik Stæhr er oprindeligt uddannet landmand og har i mange år haft foden under egen staldbygning, siden er han blevet uddannet som tømrer og som tømrersvend haft ansvaret for at oplære unge menenekser i tømmerfaget.

Gennem mange år har Jannik virket som fodboldtræner i den lokale fodboldklub, og bor privat i Odsherred med sine to store børn på 14 og 18 år.

 

Tim
Sørensen

For fem år siden afsluttede Tim to års efterskoleophold på Odsherreds Efterskole, og begyndte på Htx. Efter gymnasiet begyndte han på studiet som eventkoordinator, kom siden ind i forsvaret og fik sort bælte i karate.

Sidste år blev han fast tilknyttet Torstens kadethold her på skolen og fra august 2017 er Tim  tilknyttet som fast vagtlærer, aktivitetlærer og som onkel i Kaki gruppe. Privat bor Tim i Roskilde med sin kæreste og bruger en stor del af sin fritid i hjemmeværnet.

Kristian
Djernes

Underviser på interessefaget musik

Kristian er konservatorieuddannet musiker med hovedfag indenfor rytmisk musik og med hovedvægt på trommer, men han spiller og underviser også i både guitar, bas, klaver og sang.

Kristian spiller som professionel i flere bands.

Dave
Belgrave

Dave har siden 2012 været ansvarlig for undervisningen i dans. Dave har været professionel danser i årevis og behersker et utal af teknikker – og han er fremragende til at lære dem fra sig.

Emil
Falke

Underviser i film herunder manuskript, optageteknik og redigering.

Emil Falke er uddannet filminstruktør og manuskripforfatter. Han har stået bag et flere produktioner og arbejder på tiden med et stort filmprojekt for blandt andet Nordisk Film.

 

Dorte
Andersen

Dorte har fra august 2016 undervist som timelærer i tysk.

Pensioneret lærer efter et helt livs lærergerning på både folkeskoler, privatskoler og ungdomsskoler. Uddannet som lærer og cand.pæd.

Bor privat på Odsherreds.

Irina
Kujundzic

Udvekslingsstudent fra Bosnien via EUs Erasmusprogram.

Støttelærer på Cambridge Global Perspectives, på idræt og i Gul gruppe.

Irina har netop færdiggjort sin master i engelsk litteratur og har en spændende baggrund som projektleder i en række ungdomsorganisitioner bag sig.

 

Anke
Van Mullem

Udvekslingsstudent fra Belgien via EUs Erasmusprogram.

Støttelærer i Lilla gruppe.

 

Anke har netop færdiggjort sin Bachelor idenfor sundhed med særligt fokus på unges fysiske og psykiske sundhed.

Stine
Hagedorn

Fra august 2001 til august 2017 var Stine skolens Viceforstander. 

Stine er blandt andet uddannet coach og har gennem 16 år haft ansvaret for elevernes trivsel og udvikling. Hun har gennem årene talt med hundredvis af unge (og deres forældre) når de på en eller anden måde var kørt fast i tingene: mistet modet, lysten og kræfterne, eller måske kommet på kant med vennerne, forældrene eller os.

Stine har en næsten magisk evne til at se igennem det hele, og hjælpe den unge til at finde et nyt og positivt ståsted og en ny retning i livet. 

Fra august arbejder Stine som selvstændig rådgiver for unge og deres forældre igennem hendes firma MoveUp, men to dage om ugen står hun fortsat til rådighed som samtalepartner for skolens elever og medarbejdere.

Privat bor Stine sammen med Tom i skolens forstanderbolig. Sammen har de fire børn, hvoraf de to stadig bor hjemme.

Køkken

Camilla
Echberg

Tiltrådte som kok på OE i begyndelsen af 2016.

Uddannet kok på hotel Nyborg strand og har blandt andet arbejdet som kok på restaurant Suri i Holbæk. Privat bor Camilla på Tusenæs på en stor gård med sin mand og deres tre børn.

Peter
Kappel

Overordnet ledelsen med ansvar for indkøb, økonomi, kvalitet og menu

Siden 1999 har OE’s køkken været under ledelse af Peter Kappel. Uddannet kok på Fakkegrav Badehotel og siden arbejdet som kok på SAS Radisson og Dragsholm Slot.

Privat bor Peter både I Vig og København med sine kone og sine snart tre børn.

Camilla
Olsen

Køkkenassistent på OE siden 2009, bor privat i Fårevejle med sin mand og to børn.

Pedel

Kim
Rosenkrantz

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for konstruktioner

Et par år efter sin uddannelse som tømrer kom Kim i 2009 til Odsherreds Efterskole. Kim bor med sin kone og lille datter 20 minutters kørsel fra OE.

Torben
Nielsen

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for elektriske installationer

Torben er uddannet elektriker og har arbejdet som installatør i 15 år indtil han i 2006 kom til Odsherreds Efterskole. Torben bor i Fårevejle.

Daniel
Skau

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for malerarbejder

Daniel har været ansat på OE som maler siden 2010. Daniel bor ikke langt fra skolen med sin kone og deres to små tvillinger.