Medarbejdere

At være lærer og medarbejder på Odsherreds Efterskole er nærmere et kald end et job. Det kræver uddannelse, livserfaring, en stor kærlighed til mennesker og et helt særligt drive og eventyrlyst, for Odsherreds Efterskole er altid på vej til et nyt uudforsket sted.

Forstander

Tom
Hagedorn

Forstander.

Overordnet ledelse og udvikling af skolen.

Forstander siden 2001. Læst økonomi HD(A), uddannet cand.theol. og MA i læringsprocesser. Læser pt. en Master indenfor psykologisk-filosofisk coaching.

Tidligere har Tom arbejdet som leder af et reklamebureau, som marketingschef og som konsulent og konceptchef indenfor ledelse og samarbejde.

Privat bor Tom i forstanderboligen på Odsherreds Efterskole med sin kone og tidligere viceforstander Stine Hagedorn. Sammen har de fire børn mellem 17 og 27 år, hvoraf kun de to yngste bor hjemme.

 

Lone
Aalholt Nielsen

Viceforstander

Overordnet ledelse og udvikling af skolen med særligt fokus på elevernes trivsel og det internationale samarbejde. Gruppelærer i Sølv Gruppe.

Lone begyndte sit virke på OE i foråret 2014, efter mange års erfaring i skoleverdenen. Udover sin læreruddannelse er Lone cand.mag, i filosofi og historie, og har års erfaring med internationalt NGO-arbejde.

Privat bor Lone i Valby med sin mand, da deres voksne søn for længst er flyttet hjemmefra.

 

Administration

Rikke
Tonsgaard Elkjaer

Gruppelærer i Sort gruppe., samtaler, samarbejde med kommuner, planlægning, skemalægning, telefonbetjening, m.m.

Rikke er skolens sekretær med ansvar for – alting! Hun er samtidig gruppelærer.

Ingen kender skolen bedre end Rikke som havde sin første arbejdsdag på Odsherreds Efterskole i 1987, og har derfor haft sit 30 års jubilæum på OE.

Privat bor Rikke med sin mand i Fårevejle, efter alle deres tre børn er flyttet hjemmefra.

Marianne
Steffensen

Forretningsfører

Med ansvar for økonomistyring, forsikringer, leverandøraftaler, ansættelsesaftaler m.m.

Efter flere år som økonomichef i en international olievirksomhed overtog Marianne i foråret 2018 stillingen som forretningsfører på Odsherreds Efterskole.

Lærere

Maria
Carstensen Gast

Underviser i dansk og engelsk og idræt, og I-faget Form & Figur. Gruppelærer i Lime gruppe.

Maria blev ansat på OE i august 2014, efter mange års lærererfaring bag sig på.

Ved siden af sit arbejde som lærer, er Maria Eliteidrætsudøver indenfor speed skating.

Privat bor Maria i Asnæs sammen med sin mand og datter.

Mette
Høst

Vagtlærer, Stifinderlærer og underviser på I-faget: Art & Design.

Igennem 10 år har Mette arbejdet på Niels Bohr instituttet som huskunstner, og Mettes kunstproduktioner har prydet forsiderne på internationale tidsskrifter hænger på flere kendte universiteter.

Privat bor Mette I København tæt på sin voksne søn og datter.

Michael
Back

Funktionsleder indenfor IT-didaktik, underviser i matematik og engelsk. Gruppelærer i Blå gruppe.

Michael Back begyndte på Odsherreds Efterskole i august 2011, med seks års lærererfaring bag sig.

Michael er oprindeligt uddannet indenfor økonomi, inden han tog sin læreruddannelse.

Michael bor i Holbæk med sin kone og to drenge.

Morten
B. Sorensen

Fysik, kemi, biologi, matematik

Morten er uddannet i kemi, biologi og naturvidenskab på RUC og har arbejdet i Siemens udviklingsafdeling i Tyskland, inden han I 2007 kom til Odsherreds Efterskole. Privatr bor Morten I Hørve med sin kone og tre børn.

Susanne
Sõgaard Schrõder

Dansk og matematik og gruppelærer i Rød gruppe.

Oprindeligt uddannet indenfor finansiering, og har efterfølgende arbejdet med kunderådgivning i tre af Danmarks største banker og realkreditselskaber.

Herefter tog Susanne en læreruddannelse, kombineret med et længere ophold på en skole i USA.

Privat bor Susanne i Nr. Asmindrup, sammen med hendes mand og deres tre børn

Birgitte
Mandrup Nielsen

Dansk, tysk, idræt og gruppelærer i Hvid gruppe.

Birgitte er oprindeligt uddannet HD i organisationsteori, som hun har bygget videre på med utallige kurser indenfor ledelse og samarbejde, i forbindelse med hendes karriereforløb i medicinalbranchen i ind- og udland. Det var før hun blev uddannet lærer og gymnastikinstruktør. Efter 10 år som lærer kom Birgitte i 2015 til OE. Privat bor Birgitte i Hvalsø med sin familie.

Christine
Kejser

Studie-, og erhvervsvejledning, underviser i dansk og og er ansvarlig for udvikling af OE Business. Gruppelærer i Grøn Gruppe.

Christine har været ansat som lærer og uddannelsesvejleder på OE siden august 2013. Christine er Cand. mag. i lingvistik og retorik med diplomuddannelse indenfor uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning og en Mastergrad i projektledelse fra RUC. Christine har tidligere arbejdet som sprogkonsulent og med studie- og erhvervsvejledning på universiteter som UU-vejleder. 

Christine bor på Odden med hendes mand som er sognepræst, og med det sidste hjemmeboende barn, ud af deres tre børn.

Claus
Duus

Matematik, I-faget dykning & sejlads og gruppelærer i Kobber gruppe.

Efter ni år i Frømandskorpset tog Claus sin læreruddannelse og blev i 2002 tilknyttet Odsherreds Efterskole, først som praktikant siden som lærer

Claus mange års erfaring som erhvervsdykker, er uddannet yachtskipper af 3. grad, dykkerinstruktør, klatreinstruktør, kiteinstruktør og maskinist. Han har i mange år dyrket triathlon, sejlads, klatring, fløjet hangglider, sprunget faldskærm, windsurfet, kitesurfet og enhver form for friluftsliv.

Privat bor Claus i Holbæk med sin kone (som også er lærer) og deres to store børn.

Lene
Fog

Underviser i dansk, engelsk og matematik og gruppelærer i Orange gruppe

 

Lene har gennem sine mange år som lærer arbejdet på både folkeskoler og specialeskoler, og med stort set alle klassetrin. I august 2017 vendte hun tilbage til Odsherreds Efterskole, som hun forlod for år tilbage da familien flyttede til Jylland. Lene bor i Nykøbing Sjælland med sin mand Dennis, da alle deres tre voksne børn, med svigerbørn og børnebørn er flyttet tilbage til Jylland. 

Jannik
Stæhr

Fodboldtræner. Nattevagt og gruppelærer i Gul gruppe.

 

Jannik Stæhr er oprindeligt uddannet landmand og har i mange år haft foden under egen staldbygning, siden er han blevet uddannet som tømrer og som tømrersvend haft ansvaret for at oplære unge menenekser i tømmerfaget.

Gennem mange år har Jannik virket som fodboldtræner i den lokale fodboldklub, og bor privat i Odsherred med sine to store børn. 

Tim
Sørensen

For seks år siden afsluttede Tim to års efterskoleophold på Odsherreds Efterskole, og begyndte på Htx. Efter gymnasiet begyndte han på studiet som eventkoordinator, kom siden ind i forsvaret, fik sort bælte i karate og er i dag aktiv i hjemmeværnet.

Siden august 2017 er Tim  tilknyttet som fast vagtlærer, støttelærer og Stifinderlærer.

Kristian
Djernes

Underviser på interessefaget musik og er vagtlærer.

Kristian er konservatorieuddannet musiker med hovedfag indenfor rytmisk musik og med hovedvægt på trommer, men han spiller og underviser også i både guitar, bas, klaver og sang.

Kristian spiller som professionel i flere bands.

Dave
Belgrave

Dave har siden 2012 været ansvarlig for undervisningen i dans. Dave har været professionel danser i årevis og behersker et utal af teknikker – og han er fremragende til at lære dem fra sig.

Emil
Falke

Underviser i film herunder manuskript, optageteknik og redigering.

Emil Falke er uddannet filminstruktør og manuskripforfatter. Han har stået bag et flere produktioner og arbejder på tiden med et stort filmprojekt for blandt andet Nordisk Film.

 

Dorte
Andersen

Dorte har fra august 2016 undervist som timelærer i tysk.

Pensioneret lærer efter et helt livs lærergerning på både folkeskoler, privatskoler og ungdomsskoler. Uddannet som lærer og cand.pæd.

Bor privat på Odsherreds.

Stine
Hagedorn

Fra august 2001 til august 2017 var Stine skolens Viceforstander. 

Stine er blandt andet uddannet coach og har gennem 16 år haft ansvaret for elevernes trivsel og udvikling. Hun har gennem årene talt med hundredvis af unge (og deres forældre) når de på en eller anden måde var kørt fast i tingene: mistet modet, lysten og kræfterne, eller måske kommet på kant med vennerne, forældrene eller os.

Stine har en næsten magisk evne til at se igennem det hele, og hjælpe den unge til at finde et nyt og positivt ståsted og en ny retning i livet. 

Fra august arbejder Stine som selvstændig rådgiver for unge og deres forældre igennem hendes firma MoveUp, men to dage om ugen står hun fortsat til rådighed som samtalepartner for skolens elever og medarbejdere.

Privat bor Stine sammen med Tom i skolens forstanderbolig. Sammen har de fire børn, hvoraf de to stadig bor hjemme.

Anette
Ehmsen

Påbegyndte sin læreruddannelse i Danmark men flyttede herefter til Texas hvor hun afsluttede læreruddannelsen, tog en mastergrad i psykolog og siden en skolelederuddannelse. Efter 15 år i Texas, heraf de sidste år som ledende skolepsykolog, flyttede Anette i sommeren 2018 tilbage til Danmark, sammen med sine tre voksne døtre.

Anette underviser i engelsk, også på Cambridgeniveau.

Josephine
Nør

Josephine underviser i dansk, engelsk og idræt.

Josephine kommer fra den nordligste del af den jyske vestkyst. Gennem hele sin ungdom en aktiv fodboldspiller, til hun efter gymnasiet rejste ud i verden for at arbejde, først i London, siden på Oslo færgen og sidst på Filippinerne. Til hun færdiggjorde sin læreruddannelse og i sommeren 2018 begyndte som lærer på Odsherreds Efterskole.

Magnus
Friborg

Underviser i Matematik og Naturvidenskab

Opvokset i Tørring, til han flyttede til Århus og tog cand.scient. studiet i biologi, for herefter at arbejde med formidling af sin passion for naturvidenskaben,  gennem foredrag på gymnasier, højskoler og senest som ansat ved naturhistorisk museum i Århus.

Til han i sommeren 2018 flyttede til Fårevejle og stillingen som lærer på Odsherreds Efterskole.

Ershinta
Neyst

Underviser i naturfag

Opvokset i junglen i Indonesien, på den skole og lægeklinik som hendes forældre bestyrede. Flyttede til London hvor hun erhvervede sig en BA i Business administration and Marketing, og arbejdede herefter i udsatte områder i blandt andet Papau Ny Guniea, Vanuata, Fiji, Cambodia, Filippinerne og Indonesien.

Flyttede til Danmark og tog en dansk læreruddannelse med vægt på naturfagene og bor nu med mand og barn i Næstved.

 

Allan
Snogdahl

Underviser i dansk, engelsk og som ansvarlig på sporfaget Kadet

Oprindeligt uddannet indenfor handel før han gik ind i forsvaret, først ved ingeniørtropperne siden ved gardehusarerne. Udsendt til Jugoslavien, Eritrea og Afghanistan. Herefter tog Allan læreruddannelsen og efter et par år begyndte han i sommeren 2018 som lærer på Odsherreds Efterskole.

Aktiv i hjemmeværnet, Rigspolitiets idrætsforening og som næstformand i Dansk Militærhistorisk køretøjsforening.

Rachel
Lawson

Rachel Underviser i engelsk og på interessefaget Tøjdesign og Accessory.

 

Rachel er opvokset i England men har boet i Danmark siden 1992, hvor hun er dansk gift og har to store børn. Rachels arbejdsliv falder i to perioder. I den første periode har Rachel med en uddannelse fra University of The Arts London gennem 12 år arbejdet som scenograf med design af tøj, kostumer, kulisser og scenerekvisitter på store teatre i Danmark og England, blandt andet Det Kongelige Teater og English National Opera.

I den anden periode har hun med først en uddannelse i undervisning i engelsk som andetsprog fra Royal Society of Arts i Cambridge  og siden en Master i fremmedsprogspædagogik fra Københavns Universitet, undervist i engelsk sprog og kultur på højt niveau for kommende repræsentanter og forhandlere for store danske virksomheder.

 

Køkken

Camilla
Echberg

Tiltrådte som kok på OE i begyndelsen af 2016.

Uddannet kok på hotel Nyborg strand og har blandt andet arbejdet som kok på restaurant Suri i Holbæk. Privat bor Camilla på Tusenæs på en stor gård med sin mand og deres tre børn.

Peter
Kappel

Overordnet ledelsen med ansvar for indkøb, økonomi, kvalitet og menu

Siden 1999 har OE’s køkken været under ledelse af Peter Kappel. Uddannet kok på Fakkegrav Badehotel og siden arbejdet som kok på SAS Radisson og Dragsholm Slot.

Privat bor Peter både I Vig og København med sine kone og sine snart tre børn.

Camilla
Olsen

Køkkenassistent på OE siden 2009, bor privat i Fårevejle med sin mand og to børn.

Pedel

Kim
Rosenkrantz

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for konstruktioner

Et par år efter sin uddannelse som tømrer kom Kim i 2009 til Odsherreds Efterskole. Kim bor med sin kone og lille datter 20 minutters kørsel fra OE.

Torben
Nielsen

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for elektriske installationer

Torben er uddannet elektriker og har arbejdet som installatør i 15 år indtil han i 2006 kom til Odsherreds Efterskole. Torben bor i Fårevejle.

Daniel
Skau

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for malerarbejder

Daniel har været ansat på OE som maler siden 2010. Daniel bor ikke langt fra skolen og har to små men livlige tvillinger.