Medarbejdere

At være lærer og medarbejder på Odsherreds Efterskole er nærmere et kald end et job. Det kræver uddannelse, livserfaring, en stor kærlighed til mennesker og et helt særligt drive og eventyrlyst, for Odsherreds Efterskole er altid på vej til et nyt uudforsket sted.

Ledelsen

Lone
Aalholt Nielsen

Forstander 

Lone er skolens forstander ansat den 1. maj 2021 efter flere år som viceforstander på skolen. Da forstanderpositionen blev ledig var vi heldige at Lone kunne se sig selv tage over. Hun har i den grad været en kulturbærer på skolen i de år hun har været ansat, og med hende ved roret sikrer vi skolens profil og retning samtidig med en sund og naturlig fornyelse får plads.

Lone begyndte sit virke på OE i foråret 2014, med 18 års erfaring fra skoleverdenen. Udover sin læreruddannelse er Lone cand.mag. i filosofi og historie, og har stor erfaring med internationalt NGO-arbejde.

Susanne Søgaard
Schrøder

Susanne er forretningsfører på skolen.

Oprindeligt uddannet indenfor finansiering, og har efterfølgende arbejdet med kunderådgivning i tre af Danmarks største banker og realkreditselskaber.

Herefter tog Susanne en læreruddannelse, kombineret med et længere ophold på en skole i USA.

Privat bor Susanne i Nr. Asmindrup, sammen med hendes mand og deres tre børn

Administration

Rikke
Tonsgaard Elkjaer

Gruppelærer i Sort gruppe., samtaler, samarbejde med kommuner, planlægning, skemalægning, telefonbetjening, m.m.

Rikke er skolens sekretær med ansvar for – alting! Hun er samtidig gruppelærer.

Ingen kender skolen bedre end Rikke som havde sin første arbejdsdag på Odsherreds Efterskole i 1987, og derfor for længst har haft sit 30 års jubilæum på OE.

Privat bor Rikke med sin mand i Fårevejle, efter alle deres tre børn er flyttet hjemmefra.

Christine
Kejser

Christine er stifinderlærer i Grøn gruppe, studie-, og erhvervsvejleder, programansvarlig mellemleder og underviser i dansk.

Christine har været ansat som lærer og uddannelsesvejleder på OE siden august 2013. Christine er Cand. mag. i lingvistik og retorik med diplomuddannelse indenfor uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning og en Mastergrad i projektledelse fra RUC. Christine har tidligere arbejdet som sprogkonsulent og med studie- og erhvervsvejledning på universiteter som UU-vejleder. 

Christine bor på Odden med hendes mand som er sognepræst, og med det sidste hjemmeboende barn, ud af deres tre børn.

Birgitte
Mandrup Nielsen

Birgitte er stifinderlærer i Hvid gruppe, underviser i dansk og er pædagogisk mellemleder.

Birgitte er oprindeligt uddannet HD i organisationsteori, som hun har bygget videre på med kurser inden for ledelse og samarbejde i forbindelse med sit karriereforløb i medicinalbranchen i ind- og udland. Senere valgte hun at uddanne sig som lærer og slå sig ned i Hvalsø med sin familie. Her dedikerer hun det meste af sin fritid til gymnastikforeningen, hvor hun både er instruktør og formand. 

Jakob
Høy Hansen

Jakob er stifinderlærer for Blå gruppe, mellemleder med ansvar for IT og underviser desuden i engelsk.


Jakob kom til OE i oktober 2021 efter i nogle år at have arbejdet som leder på specialskoler.
Før dette var han i en længere årrække overbygningslærer på en specialskole i Allerød.
Ud over læreruddannelsen har Jakob en master i positiv psykologi.
Jakob er i sin fritid karateinstruktør, ivrig mountainbiker og windsurfer.
Han bor med sin kone Dorte i Buresø og har to voksne børn.

 

Lærere

Philippe
Weinhonig

Philippe underviser i matematik, på interessefaget Sport er hårdt og er Stifinderlærer i Sølv gruppe.

Philippe er flydende på både dansk, tysk, engelsk og fransk, og så har han selvfølgelig også en læreruddannelse.

Han er et dedikeret idrætsmenneske, og det er næsten ligegyldigt, hvad det drejer sig om: Tennis, kitesurfing, badminton, volleyball, ski, svømning - og inden for flere af disse discipliner har Philippe taget en træneruddannelse.

 

Ifor
Molenhuis

Ifor underviser i engelsk, Cambridge Global Perspective og OE Response, og han er Stifinderlærer i Bordeaux gruppe. 

Ifor er født i Holland, men har boet i Danmark i mange år. Han har været engageret i NGO-samarbejde, der blandt andet har ført til længere ophold i Indien, Nepal og en række andre lande.

Ifor er uddannet cand.mag. fra Københavns Universitet i engelsk med profil i Europas kulturelle identiteter, og han har en bachelor i litteraturvidenskab.

 

 

Simon
Bjerre

Simon underviser I dansk, samfundsfag og eSport og er Stifinderlærer for Grå gruppe.

Udover at være uddannet som lærer, har Simon dyrket Basket på eliteniveau, arbejdet intensivt med anvendelsen af IT i undervisningssammenhænge og taget en uddannelse som instruktør inden for sin passion eSport.

Privat bor Simon i Fårevejle i en af skolens lærerboliger.

 

Åse
Lerche

Åse underviser i tysk og dansk.

Åse er uddannet cand.mag. i tysk og geografi samt diplomjournalist, og hun har specialiseret sig i tysk historie og politik. Åse har boet mange år i Berlin, hvor hun har arbejdet som journalist og live-korrespondent for DR2-Udland og indtil sommeren 2020 på det jødiske museum i Berlin.

 

Rachel
Lawson

Rachel underviser i engelsk, på interessefaget Tøj og Accessories og er Stifinderlærer for Turkis gruppe.

Rachel er opvokset i England, men har boet i Danmark siden 1992, hvor hun er dansk gift og har to store børn. Hun er uddannet på University of The Arts London og har i 12 år arbejdet som scenograf på bla. Det Kongelige Teater og English National Opera. Senere har hun taget en uddannelse i engelsk som andetsprog fra Royal Society of Arts i Cambridge og en Master i fremmedsprogspædagogik fra Københavns Universitet. Hun har undervist i engelsk sprog og kultur for store danske virksomheder.

 

Morten V.
Jensen

Morten er Stifinderlærer for Pink gruppe, underviser i engelsk og på OE Business.

Morten er uddannet cand.merc. i International Business fra CBS og har i 11 år arbejdet med projektledelse og strategiudvikling i Novo Nordisk. Sideløbende har Morten i været aktiv som rådgiver på livslinjen for unge, interesseret sig for litteratur og skrivning og fået udgivet både en novelle og et filmmanuskript.

 

Ershinta
Neyst

Ershinta underviser i engelsk, fysik og Cambridge Global Perspective. Hun er også Stifinderlærer for Gul gruppe.

Hun er opvokset i junglen i Indonesien på den skole og lægeklinik, som hendes forældre bestyrede. Herfra flyttede hun til London, hvor hun erhvervede sig en BA i Business administration and Marketing, og herefter arbejdede hun i udsatte områder i bla. Papua Ny Guinea, Vanuatu, Fiji, Cambodia, Filippinerne og Indonesien.

Hun flyttede til Danmark, tog en dansk læreruddannelse med vægt på naturfagene, og nu bor hun med mand og barn i Fårevejle.

 

Mathias
Grip

Mathias underviser i dansk og interessefaget Handyman, og han er Stifinderlærer for Lilla gruppe.

Mathias er uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium, og har siden suppleret med en uddannelse inden for administration og performancedesign. Pt. er han sideløbende i gang med læreruddannelsen på deltid.

Mathias har i mange år arbejdet inden for musik- og eventbranchen, både som udøvende musiker med flere pladeudgivelser bag sig og som selvstændig, ansvarlig, leder, koordinator, projektansat osv. i mange forskellige sammenhænge hvor musik og events skal gå op i en højere enhed. 

 

Amanda My
Heggelund

My underviser i dansk, på OE Business og er Stifinderlærer for Orange gruppe.

My har en bachelor i uddannelsesvidenskab fra DTU, og hun har for 10 år siden selv været elev på OE. En ægte OE-darling!

Claus
Duus

Claus underviser i matematik, interessefaget Vand og Land og er Stifinderlærer i Kobber gruppe.

Efter ni år i Frømandskorpset tog Claus sin læreruddannelse og blev i 2002 tilknyttet Odsherreds Efterskole, først som praktikant siden som lærer.

Claus har mange års erfaring som erhvervsdykker, er uddannet yachtskipper af 3. grad, dykkerinstruktør, klatreinstruktør, kiteinstruktør og maskinist. Han har i mange år dyrket triathlon, sejlads, klatring, fløjet hangglider, sprunget faldskærm, windsurfet, kitesurfet og enhver form for friluftsliv.

Privat bor Claus i Holbæk med sin kone, mens deres to voksne børn for længst er flyttet hjemmefra.

Tim
Sørensen

Tim er skolens faste nattevagt.

For syv år siden afsluttede Tim to års efterskoleophold på Odsherreds Efterskole og begyndte herefter på HTX. Efter gymnasiet tog han en uddannelse som eventkoordinator, kom sidenhen ind i forsvaret, fik sort bælte i karate og er i dag aktiv i hjemmeværnet og har taget en uddannelse som vagtmand.

 

Dave
Belgrave

Dave har siden 2012 været ansvarlig for undervisningen i dans. Dave har været professionel danser i årevis og behersker et utal af teknikker – og han er fremragende til at lære dem fra sig.

Maria
Carstensen Gast

Maria underviser i fransk, engelsk og interessefaget Outdoor Explorer. Derudover er hun Stifinderlærer for Lime gruppe.

Efter mange som lærer i folkeskolen, blev Maria ansat på OE i august 2014. Maria har et meget aktivt fritidsliv, da hun altid træner. Hun er enten at finde på vejene på rulleskøjter, da hun dyrker speed skating på højt plan, eller i skoven på et udfordrende mountainbikespor. 

Privat bor Maria i Asnæs sammen med sin mand og datter.

Morten
B. Sorensen

Morten underviser i naturfag.

Morten er uddannet i kemi, biologi og naturvidenskab på RUC og har arbejdet i Siemens udviklingsafdeling i Tyskland, inden han I 2007 kom til Odsherreds Efterskole.

Privat bor Morten I Hørve med sin kone og tre børn.

Jonas
Nielsen

Jonas underviser i matematik og på interessefaget Fodbold, og han er Stifinderlærer i Violet gruppe, 

Udover at være læreruddannet, har Jonas rejst en del i verden, og han har bla. boet 1,5 år i Brasilien og 3 år i USA, hvor han også tog sin high-school eksamen.

Jonas er desuden aktiv fodboldspiller og har træneruddannelsen fra DBU.

Privat bor Jonas i Valby med sin kæreste og sin søn.

Dorthe
Pedersen

Dorthe underviser i engelsk, OE Response og OE Business. 

Dorthe er uddannet lærer tilbage i slutningen af 90’erne, men har derefter arbejdet som meget andet end lærer.

Hun har blandt arbejde for Mellemfolkeligt Samvirke i Sydsudan, hvor hun var med til at opbygge lokalsamfundet.

Privat bor Dorthe i sit sommerhus på Odden.

Jeppe
Bruun Hansen

Jeppe underviser i matematik, interessefaget Musik og er Stifinderlærer i Kaki gruppe. 

Jeppe er uddannet lærer, og han har været lærer i 15 år. Han kommer egentlig fra Skive, men har boet en del år i København, ind til han flyttede til Grevinge. Jeppe bor nu her med sin kæreste og to drenge.

Jeppe har rejst det meste af jorden rundt. Han har bla. været fredsvagt i Guatemala, arbejdet på et børnehjem i Indien og besteget Kilimanjaro. 

Kim
Thorsted

Kim underviser i matematik, på OE Business og er Stifinderlærer for Rød gruppe.

Oprindeligt er Kim uddannet cand.merc. i finansiering, og han har i mange år arbejdet med projektledelse i it-verdenen. For fem år siden syntes Kim, at det var tid til at prøve noget andet, hvilket førte til et job som lærervikar, og så var han solgt. Derfor har han sideløbende hermed læst en læreruddannelse.

 

Chris
Catton

Chris er vagtlærer.

Han er født i England, men har i det meste af sin opvækst boet i Danmark.

Chris er blandt andet uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, han spiller flere instrumenter, ikke mindst en lækker guitar, og er forsanger i to fede rockbands. Til daglig har han helliget sig musikerlivet.

Køkken

Lasse
Christiansen

Lasse tiltrådte som kok på OE i efteråret 2020.

Lasse er uddannet kok på Spisehuset Madkunsten i 2014 og har siden arbejdet som kok, både på restaurant og på Novo Nordisk.

Lasses interesser for mad, natur, økologi, fiskeri, havebrug og gode råvarer har også ført til et frivilligt engangement for børn og unge der interesserer sig for madkunsten - også når det er over et bål og under åben himmel.

Privat bor Lasse på Odsherred, ikke langt fra skolen.

Peter
Kappel

Overordnet ledelsen med ansvar for indkøb, økonomi, kvalitet og menu

Siden 1999 har OE’s køkken været under dygtig ledelse af Peter Kappel. Peter er uddannet kok på Fakkegrav Badehotel og har efterfølgende arbejdet som kok på SAS Radisson og Dragsholm Slot.

Privat bor Peter både i Vig på Odsherred og på Frederiksberg med sine kone og tre børn.

Camilla
Olsen

Køkkenassistent på OE siden 2009, bor privat i Fårevejle med sin mand og to børn.

Pedel

Kim
Rosenkrantz

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for konstruktioner

Et par år efter sin uddannelse som tømrer kom Kim i 2009 til Odsherreds Efterskole. Kim bor med sin kone og børn 20 minutters kørsel fra OE.

Torben
Nielsen

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for elektriske installationer

Torben er uddannet elektriker og har arbejdet som installatør i 15 år, indtil han i 2006 kom til Odsherreds Efterskole. Torben bor i Fårevejle.

Daniel
Skau

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for malerarbejder

Daniel har været ansat på OE som maler siden 2010. Daniel bor ikke langt fra skolen og har to livlige tvillinger.