Medarbejdere

At være lærer og medarbejder på Odsherreds Efterskole er nærmere et kald end et job. Det kræver uddannelse, livserfaring, en stor kærlighed til mennesker og et helt særligt drive og eventyrlyst, for Odsherreds Efterskole er altid på vej til et nyt uudforsket sted.

Ledelsen

Lone
Aalholt Nielsen

Forstander 

Lone er skolens forstander ansat den 1. maj 2021 efter flere år som viceforstander på skolen. Da forstanderpositionen blev ledig var vi heldige at Lone kunne se sig selv tage over. Hun har i den grad været en kulturbærer på skolen i de år hun har været ansat, og med hende ved roret sikrer vi skolens profil og retning samtidig med en sund og naturlig fornyelse får plads.

Lone begyndte sit virke på OE i foråret 2014, med 18 års erfaring fra skoleverdenen. Udover sin læreruddannelse er Lone cand.mag. i filosofi og historie, og har stor erfaring med internationalt NGO-arbejde.

Susanne Søgaard
Schrøder

Susanne er forretningsfører på skolen.

Oprindeligt uddannet indenfor finansiering, og har efterfølgende arbejdet med kunderådgivning i tre af Danmarks største banker og realkreditselskaber.

Herefter tog Susanne en læreruddannelse, kombineret med et længere ophold på en skole i USA.

Privat bor Susanne i Nr. Asmindrup, sammen med hendes mand og deres tre børn

Administration

Rikke
Tonsgaard Elkjaer

Gruppelærer i Sort gruppe., samtaler, samarbejde med kommuner, planlægning, skemalægning, telefonbetjening, m.m.

Rikke er skolens sekretær med ansvar for – alting! Hun er samtidig gruppelærer.

Ingen kender skolen bedre end Rikke som havde sin første arbejdsdag på Odsherreds Efterskole i 1987, og derfor for længst har haft sit 30 års jubilæum på OE.

Privat bor Rikke med sin mand i Fårevejle, efter alle deres tre børn er flyttet hjemmefra.

Christine
Kejser

Christine er stifinderlærer i Grøn gruppe, studie-, og erhvervsvejleder, programansvarlig mellemleder og underviser i dansk.

Christine har været ansat som lærer og uddannelsesvejleder på OE siden august 2013. Christine er Cand. mag. i lingvistik og retorik med diplomuddannelse indenfor uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning og en Mastergrad i projektledelse fra RUC. Christine har tidligere arbejdet som sprogkonsulent og med studie- og erhvervsvejledning på universiteter som UU-vejleder. 

Christine bor på Odden med hendes mand som er sognepræst, og med det sidste hjemmeboende barn, ud af deres tre børn.

Michael
Back

Michael er Stifinderlærer for Blå gruppe, og underviser i matematik og engelsk. 

Michael er desuden funktionsleder indenfor IT-didaktik.

Michael Back begyndte på Odsherreds Efterskole i august 2011, med seks års lærererfaring bag sig.

Michael er oprindeligt uddannet indenfor økonomi, inden han tog sin læreruddannelse.

Michael bor i Holbæk med sin kone og to drenge.

Birgitte
Mandrup Nielsen

Birgitte er stifinderlærer i Hvid gruppe, underviser i dansk og er pædagogisk mellemleder.

Birgitte er oprindeligt uddannet HD i organisationsteori, som hun har bygget videre på med utallige kurser indenfor ledelse og samarbejde, i forbindelse med hendes karriereforløb i medicinalbranchen i ind- og udland. Det var før hun blev uddannet lærer og gymnastikinstruktør. Efter 10 år som lærer kom Birgitte i 2015 til OE. Privat bor Birgitte i Hvalsø med sin familie.

Lærere

Philippe
Weinhonig

Philippe er flydende på både dansk, tysk, engelsk opg fransk - og så har han selvfølgelig også en læreruddannelse.

Han er et dedikeret idrætsmenneske, og det er næsten ligegyldigt, hvad det drejer sig om: Tennis, kitesurfing, badminton, volleyball, ski, svømning - og inden for flere af disse discipliner har Philippe taget en træneruddannelse.

Philippe kom til OE i august 2019, underviser i matematik, på sporfaget Sport er hårdt, og han er Stifinderlærer i Sølv Stifindergruppe.

 

Ifor
Molenhuis

Ifor er Stifinderlærer for Bordeaux gruppe, underviser i engelsk og på Cambridgefagene i Litterature samt på OE Response. 

Ifor er født i Holland, men har boet i Danmark i mange år, afbrudt af længere ophold i Indien og Nepal og en række andre lande i forbindelse med det NGO-samarbejde han i mange år har været engageret i. 

Ifor er uddannet cand.mag. fra Københavns universitet i Engelsk med profil i Europas kulturelle identiteter, og en bachelor i litteraturvidenskab

 

 

Simon
Bjerre

Simon underviser I dansk, samfundsfag og e-sport og er selvfølgelig også Stifinderlærer for Grå gruppe.

Udover at være uddannet som lærer, har Simon dyrket Basket på elite-niveau, arbejdet intensivt med anvendelsen af IT i undervisningssammenhænge og taget en uddannelse som instruktør indenfor hans passion: e-sport!

Privat bor Simon i Fårevejle, i en af skolens lærerboliger.

 

Åse
Lerche

Åse er Stifinderlærer for Gul gruppe, og underviser i tysk.

Åse er uddannet cand.mag. i tysk og geografi samt diplomjournalist og har specialiseret sig i tysk historie og politik. Åse har boet mange år i Berlin, arbejdet som journalist og live-korrespondent for DR2-Udland og indtil sommeren 2020 på det jødiske museum i Berlin.

 

Rachel
Lawson

Rachel Underviser i engelsk og på interessefaget Tøjdesign og Accessory og er Stifinderlærer for Turkis gruppe

 

Rachel er opvokset i England men har boet i Danmark siden 1992, hvor hun er dansk gift og har to store børn. Rachels arbejdsliv falder i to perioder. I den første periode har Rachel med en uddannelse fra University of The Arts London gennem 12 år arbejdet som scenograf med design af tøj, kostumer, kulisser og scenerekvisitter på store teatre i Danmark og England, blandt andet Det Kongelige Teater og English National Opera.

I den anden periode har hun med først en uddannelse i undervisning i engelsk som andetsprog fra Royal Society of Arts i Cambridge  og siden en Master i fremmedsprogspædagogik fra Københavns Universitet, undervist i engelsk sprog og kultur på højt niveau for kommende repræsentanter og forhandlere for store danske virksomheder.

 

Chris
Catton

Chris er vagtlærer.

Født i England, men har i det meste af sin opvækst boet i Danmark.

Chris er blandt andet uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, han spiller flere instrumenter (ikke mindst en lækker guitar), og er forsanger i to fede rockbands.

Morten V.
Jensen

Morten er Stifinderlærer for Pink gruppe, og underviser i engelsk og på Businesslinjen.

Morten er uddannet cand.merc. i International Business fra CBS og har i 11 år arbejdet med projektledelse og strategiudvikling i Novo Nordisk. Sideløbende har Morten i 10 år været aktiv som rådgiver på livslinjen for unge, interesseret sig for litteratur og skrivning og fået udgivet både en novelle og et filmmanuskript.

 

Ershinta
Neyst

Underviser i naturfag

Opvokset i junglen i Indonesien, på den skole og lægeklinik som hendes forældre bestyrede. Flyttede til London hvor hun erhvervede sig en BA i Business administration and Marketing, og arbejdede herefter i udsatte områder i blandt andet Papau Ny Guniea, Vanuata, Fiji, Cambodia, Filippinerne og Indonesien.

Flyttede til Danmark, tog en dansk læreruddannelse med vægt på naturfagene og bor nu med mand og barn i Fårevejle.

 

Mathias
Grip

Mathias er Stifinderlærer for Lilla gruppe, og underviser desuden i dansk.

Mathias er uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium, har siden suppleret sig med en uddannelse indenfor administration og performancedesign og pt. er han sideløbende i gang med læreruddannelsen på deltid.

Mathias har i mange år arbejdet indenfor musik- og eventbranchen, både som udøvende musiker med flere pladeudgivelser bag sig og som selvstændig, ansvarlig, leder, koordinator, projektansat osv. i mange forskellige sammenhænge hvor musik og events skal gå op i en højere enhed. 

 

Amanda My
Heggelund

My er Stifinderlærer for Orange gruppe, og underviser i dansk og på sporfaget Event.

Hun har en bachelor i uddannelsesvidenskab fra DTU, og har for 10 år siden selv været elev på OE. En ægte OE-darling!

Claus
Duus

Matematik, sporfaget Land og Vand og gruppelærer i Kobber gruppe.

Efter ni år i Frømandskorpset tog Claus sin læreruddannelse og blev i 2002 tilknyttet Odsherreds Efterskole, først som praktikant siden som lærer

Claus mange års erfaring som erhvervsdykker, er uddannet yachtskipper af 3. grad, dykkerinstruktør, klatreinstruktør, kiteinstruktør og maskinist. Han har i mange år dyrket triathlon, sejlads, klatring, fløjet hangglider, sprunget faldskærm, windsurfet, kitesurfet og enhver form for friluftsliv.

Privat bor Claus i Holbæk med sin kone (som også er lærer) mens deres to voksne børn for længst er flyttet hjemmefra.

Tim
Sørensen

Tim er skolens faste nattevagt.

For syv år siden afsluttede Tim to års efterskoleophold på Odsherreds Efterskole, og begyndte på Htx. Efter gymnasiet begyndte han på studiet som eventkoordinator, kom siden ind i forsvaret, fik sort bælte i karate og er i dag aktiv i hjemmeværnet og har taget en uddannelse som vagtmand.

 

Dave
Belgrave

Dave har siden 2012 været ansvarlig for undervisningen i dans. Dave har været professionel danser i årevis og behersker et utal af teknikker – og han er fremragende til at lære dem fra sig.

Maria
Carstensen Gast

Maria er Stifinderlærer for Lime gruppe, og underviser i engelsk, fransk også sporfaget Vand og Land.

Maria blev ansat på OE i august 2014, efter mange års lærererfaring bag sig på.

Ved siden af sit arbejde som lærer, er Maria Eliteidrætsudøver indenfor speed skating.

Privat bor Maria i Asnæs sammen med sin mand og datter, tæt på OE.

Morten
B. Sorensen

Fysik, kemi, biologi, matematik

Morten er uddannet i kemi, biologi og naturvidenskab på RUC og har arbejdet i Siemens udviklingsafdeling i Tyskland, inden han I 2007 kom til Odsherreds Efterskole. Privatr bor Morten I Hørve med sin kone og tre børn.

Jonas
Nielsen

Jonas er stifinderlærer i Violet gruppe, underviser i idræt og matematik og på sporfaget "Sport er Hårdt"

Udover at være læreruddannet, har Jonas rejst en del rundt i verden, og blandt andet har han boet 1,5 år i Brasilien og 3 år i USA, hvor han også tog sin high-school eksamen.

Jonas er desuden aktiv fodboldspiller og fodboldtræner med træneruddannelsen fra DBU.

Privat bor Jonas i valby med sin kæreste.

Dorthe
Pedersen

Dorthe Pedersen er lærer på OE, ansat fra august 2021. 

Dorthe er uddannet lærer tilbage i slutningen af 90’erne, men har derefter arbejdet som næsten alt andet end lærere – men hun har dog også været lærer. Hun har blandt arbejde for mellemfolkeligt samvirke i Sydsudan, hvor hun var med til at opbygger lokalsamfund.

Jeppe
Bruun Hansen

Jeppe er ansat som lærer august 2021. 

Jeppe er uddannet lærer, har været lærer i 15 år. Han kommer egentlig fra Skive, men har boet en del år i København ind han flyttet Grevinge/ i området for 2 år siden med sin kæreste og deres første barn. Jeppe har 2 drenge på 1 og 3 år. Jeppe har rejst det meste af jorden rundt, som frivillig eksempelvis som fredsvagt i Guatemala, i Indien hvor han arbejde på et børnehjem og så har han ikke løbet Kilimanjaro-Marathon men i stedet besteget det. Heldig for os, så har Jeppe altid drøm om at blive efterskolelærer og han skal blandt andet i år undervisne i matematik og musik samt være stifinderlærer for kaki.

Kim
Thorsted

Kim er ansat som lærer august 2021. 

Oprindelig er Kim uddannet cand.merc. i finansiering og han har i mange år arbejdet med projektledelse i it-verdenen. For 5 år siden syntes Kim at det var tid til at prøve noget andet, han fik et job som lærervikar og så var han solgt.

Udover at undervisne på business-linjen skal Kim også undervisne i matematik og så skal han være stifinderlærer for rød gruppe.

Køkken

Lasse
Christiansen

Lasse tiltrådte som kok på OE i efteråret 2020.

Lasse er uddannet kok på Spisehuset Madkunsten i 2014 og har siden arbejdet som kok, både på restaurant og på Novo Nordisk.

Lasses interesser for mad, natur, økologi, fiskeri, havebrug og gode råvarer har også ført til et frivilligt engangement for børn og unge der interesserer sig for madkunsten - også når det er over et bål og under åben himmel.

Privat bor Lasse på Odsherred, ikke langt fra skolen.

Peter
Kappel

Overordnet ledelsen med ansvar for indkøb, økonomi, kvalitet og menu

Siden 1999 har OE’s køkken været under dygtig ledelse af Peter Kappel. Peter er uddannet kok på Fakkegrav Badehotel og har efterfølgende arbejdet som kok på SAS Radisson og Dragsholm Slot.

Privat bor Peter både i Vig på Odsherred og på Frederiksberg med sine kone og tre børn.

Camilla
Olsen

Køkkenassistent på OE siden 2009, bor privat i Fårevejle med sin mand og to børn.

Pedel

Kim
Rosenkrantz

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for konstruktioner

Et par år efter sin uddannelse som tømrer kom Kim i 2009 til Odsherreds Efterskole. Kim bor med sin kone og lille datter 20 minutters kørsel fra OE.

Torben
Nielsen

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for elektriske installationer

Torben er uddannet elektriker og har arbejdet som installatør i 15 år indtil han i 2006 kom til Odsherreds Efterskole. Torben bor i Fårevejle.

Daniel
Skau

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for malerarbejder

Daniel har været ansat på OE som maler siden 2010. Daniel bor ikke langt fra skolen og har to livlige tvillinger.