Medarbejdere

At være lærer og medarbejder på Odsherreds Efterskole er nærmere et kald end et job. Det kræver uddannelse, livserfaring, en stor kærlighed til mennesker og et helt særligt drive og eventyrlyst, for Odsherreds Efterskole er altid på vej til et nyt uudforsket sted.

Forstander

Tom
Hagedorn

Forstander.

 

Overordnet ledelse og udvikling af skolen.

Forstander siden 2001. Læst økonomi HD(A), uddannet cand.theol. og MA i læringsprocesser. Læser pt. en Master indenfor psykologisk-filosofisk coaching.

 

Tidligere har Tom arbejdet som leder af et reklamebureau, som marketingschef og som konceptchef indenfor ledelse og samarbejde.

 

Privat bor Tom i forstanderboligen på Odsherreds Efterskole. Sammen med sin kone har Tom fire børn mellem 18 og 28 år, som nu alle er flyttet hjemmefra.

 

 

Lone
Aalholt Nielsen

Viceforstander

Overordnet ledelse og udvikling af skolen med særligt fokus på elevernes trivsel og det internationale samarbejde. Gruppelærer i Sølv Gruppe.

Lone begyndte sit virke på OE i foråret 2014, efter mange års erfaring i skoleverdenen. Udover sin læreruddannelse er Lone cand.mag, i filosofi og historie, og har års erfaring med internationalt NGO-arbejde.

Privat bor Lone i Valby med sin mand, da deres voksne søn for længst er flyttet hjemmefra.

 

Administration

Rikke
Tonsgaard Elkjaer

Gruppelærer i Sort gruppe., samtaler, samarbejde med kommuner, planlægning, skemalægning, telefonbetjening, m.m.

Rikke er skolens sekretær med ansvar for – alting! Hun er samtidig gruppelærer.

Ingen kender skolen bedre end Rikke som havde sin første arbejdsdag på Odsherreds Efterskole i 1987, og har derfor haft sit 30 års jubilæum på OE.

Privat bor Rikke med sin mand i Fårevejle, efter alle deres tre børn er flyttet hjemmefra.

Marianne
Steffensen

Forretningsfører

Med ansvar for økonomistyring, forsikringer, leverandøraftaler, ansættelsesaftaler m.m.

Efter flere år som økonomichef i en international olievirksomhed overtog Marianne i foråret 2018 stillingen som forretningsfører på Odsherreds Efterskole.

Lærere

Nanna Lee
Christensen

Nanna underviser i engelsk, idræt og musik.

Udover sin læreruddannelse har Nanna uddannet sig indenfor sportspsykologi, styrketræning og skadesforebyggelse på Haderslevs Idræts Akademi og har en karriere bag sig som divisionsspiller i Sønderjyske. 

Nanna spiller desuden flere instrumenter, hun synger, danser hip-hop og dyrker springgymnastik.

Philippe
Weihonig

Philippe underviser i engelsk, fransk, tysk og idræt og er naturligvis Stifinderlærer.

Philippe er vokset op med en fransk mor og en tysk far og er vokset op syd for grænsen som en del af det danske mindretal. Udover sin læreruddannelse har Philippe været en yderst aktiv sportsmand og har instruktørbevis indenfor både ski, svømning, volleyball, badminton og kitesurfing. Han er fortsat aktiv tennis og volleyballspiller mens weekenderne bruges med kitesurfing.

 

 

 

Hunden Birk

Birk er en hund. Det ved den bare ikke. Selv synes den at den har skolens vigtigste job som direktør for det hele. 

Simon
Bjerre

Simon underviser I dansk, idræt og e-sport og er selvfølgelig også Stifinderlærer.

Udover at være uddannet som lærer, har Simon dyrket Basket på elite-niveau, arbejdet intensivt med anvendelsen af IT i undervisningssammenhænge og taget en uddannelse som instruktør indenfor hans passion: e-sport!

Privat bor Simon i Fårevejle, i en af skolens lærerboliger.

 

Jannik
Stæhr

Fodboldtræner. Nattevagt og gruppelærer i Gul gruppe.

 

Jannik Stæhr er oprindeligt uddannet landmand og har i mange år haft foden under egen staldbygning, siden er han blevet uddannet som tømrer og har som tømrersvend haft ansvaret for at oplære unge menenekser i tømmerfaget.

Gennem mange år har Jannik virket som fodboldtræner i den lokale fodboldklub, og bor privat i Odsherred med sine to store børn. 

Rachel
Lawson

Rachel Underviser i engelsk og på interessefaget Tøjdesign og Accessory.

 

Rachel er opvokset i England men har boet i Danmark siden 1992, hvor hun er dansk gift og har to store børn. Rachels arbejdsliv falder i to perioder. I den første periode har Rachel med en uddannelse fra University of The Arts London gennem 12 år arbejdet som scenograf med design af tøj, kostumer, kulisser og scenerekvisitter på store teatre i Danmark og England, blandt andet Det Kongelige Teater og English National Opera.

I den anden periode har hun med først en uddannelse i undervisning i engelsk som andetsprog fra Royal Society of Arts i Cambridge  og siden en Master i fremmedsprogspædagogik fra Københavns Universitet, undervist i engelsk sprog og kultur på højt niveau for kommende repræsentanter og forhandlere for store danske virksomheder.

 

Chris
Catton

Chris er fast vagtlærer og musiklærer.

Chris er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus som sanger og sangunderviser, han spiller flere instrumenter (ikke mindst en lækker guitar), og er forsanger i to fede rockbands.

Magnus
Friborg

Underviser i Matematik og Naturvidenskab

Opvokset i Tørring, til han flyttede til Århus og tog cand.scient. studiet i biologi, for herefter at arbejde med formidling af sin passion for naturvidenskaben,  gennem foredrag på gymnasier, højskoler og senest som ansat ved naturhistorisk museum i Århus.

Til han i sommeren 2018 flyttede til Fårevejle og stillingen som lærer på Odsherreds Efterskole.

Ershinta
Neyst

Underviser i naturfag

Opvokset i junglen i Indonesien, på den skole og lægeklinik som hendes forældre bestyrede. Flyttede til London hvor hun erhvervede sig en BA i Business administration and Marketing, og arbejdede herefter i udsatte områder i blandt andet Papau Ny Guniea, Vanuata, Fiji, Cambodia, Filippinerne og Indonesien.

Flyttede til Danmark og tog en dansk læreruddannelse med vægt på naturfagene og bor nu med mand og barn i Næstved.

 

Josephine
Nør

Josephine underviser i dansk, engelsk og idræt.

Josephine kommer fra den nordligste del af den jyske vestkyst. Gennem hele sin ungdom en aktiv fodboldspiller, til hun efter gymnasiet rejste ud i verden for at arbejde, først i London, siden på Oslo færgen og sidst på Filippinerne.

Selv om strandene i Odsherred ikke kan konkurrere med vesterhavet, kan de til nød bruges til Josephines passion for surfing.

 

Dorte
Andersen

Dorte har fra august 2016 undervist som timelærer i tysk.

Pensioneret lærer efter et helt livs lærergerning på både folkeskoler, privatskoler og ungdomsskoler. Uddannet som lærer og cand.pæd.

Bor privat på Odsherreds.

Claus
Duus

Matematik, I-faget dykning & sejlads og gruppelærer i Kobber gruppe.

Efter ni år i Frømandskorpset tog Claus sin læreruddannelse og blev i 2002 tilknyttet Odsherreds Efterskole, først som praktikant siden som lærer

Claus mange års erfaring som erhvervsdykker, er uddannet yachtskipper af 3. grad, dykkerinstruktør, klatreinstruktør, kiteinstruktør og maskinist. Han har i mange år dyrket triathlon, sejlads, klatring, fløjet hangglider, sprunget faldskærm, windsurfet, kitesurfet og enhver form for friluftsliv.

Privat bor Claus i Holbæk med sin kone (som også er lærer) og deres to store børn.

Tim
Sørensen

For syv år siden afsluttede Tim to års efterskoleophold på Odsherreds Efterskole, og begyndte på Htx. Efter gymnasiet begyndte han på studiet som eventkoordinator, kom siden ind i forsvaret, fik sort bælte i karate og er i dag aktiv i hjemmeværnet.

Siden august 2017 er Tim  tilknyttet som fast vagtlærer.

Dave
Belgrave

Dave har siden 2012 været ansvarlig for undervisningen i dans. Dave har været professionel danser i årevis og behersker et utal af teknikker – og han er fremragende til at lære dem fra sig.

Maria
Carstensen Gast

Underviser i dansk og engelsk og idræt, og I-faget Form & Figur. Gruppelærer i Lime gruppe.

Maria blev ansat på OE i august 2014, efter mange års lærererfaring bag sig på.

Ved siden af sit arbejde som lærer, er Maria Eliteidrætsudøver indenfor speed skating.

Privat bor Maria i Asnæs sammen med sin mand og datter.

Michael
Back

Funktionsleder indenfor IT-didaktik, underviser i matematik og engelsk. Gruppelærer i Blå gruppe.

Michael Back begyndte på Odsherreds Efterskole i august 2011, med seks års lærererfaring bag sig.

Michael er oprindeligt uddannet indenfor økonomi, inden han tog sin læreruddannelse.

Michael bor i Holbæk med sin kone og to drenge.

Mette
Høst

Vagtlærer og underviser på interessesporet Art & Design.

Igennem 10 år har Mette arbejdet på Niels Bohr instituttet som huskunstner, og Mettes kunstproduktioner har prydet forsiderne på internationale tidsskrifter hænger på flere kendte universiteter.

Privat bor Mette I København tæt på sin voksne søn og datter.

Susanne
Sõgaard Schrõder

Dansk og matematik og gruppelærer i Rød gruppe.

Oprindeligt uddannet indenfor finansiering, og har efterfølgende arbejdet med kunderådgivning i tre af Danmarks største banker og realkreditselskaber.

Herefter tog Susanne en læreruddannelse, kombineret med et længere ophold på en skole i USA.

Privat bor Susanne i Nr. Asmindrup, sammen med hendes mand og deres tre børn

Christine
Kejser

Studie-, og erhvervsvejledning, underviser i dansk og og er ansvarlig for udvikling af OE Business. Gruppelærer i Grøn Gruppe.

Christine har været ansat som lærer og uddannelsesvejleder på OE siden august 2013. Christine er Cand. mag. i lingvistik og retorik med diplomuddannelse indenfor uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning og en Mastergrad i projektledelse fra RUC. Christine har tidligere arbejdet som sprogkonsulent og med studie- og erhvervsvejledning på universiteter som UU-vejleder. 

Christine bor på Odden med hendes mand som er sognepræst, og med det sidste hjemmeboende barn, ud af deres tre børn.

Morten
B. Sorensen

Fysik, kemi, biologi, matematik

Morten er uddannet i kemi, biologi og naturvidenskab på RUC og har arbejdet i Siemens udviklingsafdeling i Tyskland, inden han I 2007 kom til Odsherreds Efterskole. Privatr bor Morten I Hørve med sin kone og tre børn.

Birgitte
Mandrup Nielsen

Dansk, tysk, idræt og gruppelærer i Hvid gruppe.

Birgitte er oprindeligt uddannet HD i organisationsteori, som hun har bygget videre på med utallige kurser indenfor ledelse og samarbejde, i forbindelse med hendes karriereforløb i medicinalbranchen i ind- og udland. Det var før hun blev uddannet lærer og gymnastikinstruktør. Efter 10 år som lærer kom Birgitte i 2015 til OE. Privat bor Birgitte i Hvalsø med sin familie.

Jonas
Nielsen

Jonas er lærer i matematik, outdoor, idræt og Stifinderlærer.

Udover at være læreruddannet, har Jonas rejst en del rundt i verden, og blandt andet har han boet 1,5 år i Brasilien og 3 år i USA, hvor han også tog sin high-school eksamen.

Jonas er desuden aktiv fodboldspiller og fodboldtræner med træneruddannelsen fra DBU.

Privat bor Jonas i valby.

Sofie
Buhrkall

Med en cand.mag i religionsvidenskab, kommunikation og Mellemøststudier har Sofie rejst steder i verden, hvor få kommer hen og har haft længere varende arbejdsophold i så forskellige steder som Indien, Israel, england og Afrika.Sofie har arbejdet med udsatte grupper af unge, NGO arbejde og er desuden en engageret fodboldspiller, florballspiller og ikke mindst skater

Sofie underviser i Samfundsfag, Global Citizenship, OE RE:SPONSE og på interessesporet Classic.

Køkken

Camilla
Echberg

Tiltrådte som kok på OE i begyndelsen af 2016.

Uddannet kok på hotel Nyborg strand og har blandt andet arbejdet som kok på restaurant Suri i Holbæk. Privat bor Camilla på Tusenæs på en stor gård med sin mand og deres tre børn.

Peter
Kappel

Overordnet ledelsen med ansvar for indkøb, økonomi, kvalitet og menu

Siden 1999 har OE’s køkken været under ledelse af Peter Kappel. Uddannet kok på Fakkegrav Badehotel og siden arbejdet som kok på SAS Radisson og Dragsholm Slot.

Privat bor Peter både I Vig og København med sine kone og sine snart tre børn.

Camilla
Olsen

Køkkenassistent på OE siden 2009, bor privat i Fårevejle med sin mand og to børn.

Pedel

Kim
Rosenkrantz

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for konstruktioner

Et par år efter sin uddannelse som tømrer kom Kim i 2009 til Odsherreds Efterskole. Kim bor med sin kone og lille datter 20 minutters kørsel fra OE.

Torben
Nielsen

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for elektriske installationer

Torben er uddannet elektriker og har arbejdet som installatør i 15 år indtil han i 2006 kom til Odsherreds Efterskole. Torben bor i Fårevejle.

Daniel
Skau

Vedligeholdelse og ombygning, med særligt ansvar for malerarbejder

Daniel har været ansat på OE som maler siden 2010. Daniel bor ikke langt fra skolen og har to livlige tvillinger.