For en ny generation af globale aktivister

Findes der en mere meningsfuld måde at bruge sin 10.klasse på?

OE RE:SPONSE er en ny generations svar på de globale udfordringer: klima, sundhed, uddannelse, ligestilling. FN's Verdensmål.

Med seks ugentlige lektioner, arbejder eleverne på at sætte en ny konstruktiv, retfærdig og bæredygtig dagsorden. For vores eget liv, vores eget land og vores egen klode.

Vi ønsker at finde en ny retning og sætte en ny dagsorden. For en ny generation og for en bedre verden.

For en ny generation af aktivister

Borneo

På Borneo, på kanten af regnskoven ligger et lille junglehospital. Det er vores første destination. Sammen med en gruppe af lokale unge vil vi i tilknytning til hospitalet skabe et mødested der forener sundhed, bæredygtige produkter, kulturmøder på tværs af religioner, meningsfulde fællesskaber og bevarelse af regnskoven.

Projektet laves i samarbejde med den international NGO Health in Harmony.

Vi stiller spørgsmålstegn ved alt

I undervisningen arbejder vi med sociologi, politik, antropologi, religioner, konflikter og teknologier. Vi mødes med NGO'er, politikere og meningsdannere.

Vi får styr på projektledelse og eventmaking.

Vi stiller spørgsmål ved de vedtagne dogmer, normer og traditioner, og vi vil mødes med og lytte grundigt til de menesker som det hele handler om.

Vi tager derud hvor ingen kommer, for at finde løsninger, som ingen har tænkt

Vores anden store rejse går til Uganda, på ækvatorlinjen, i Afrikas hjerte.

Vi giver det bedste vi har til de mennesker der lider aller mest, i flygtningelejrene på grænsen til Sydsudan.

Og til misbrugte og udnyttede mennesker i Afrikas storbyslum.

For at finde en ny vej, må vi begynde der, hvor udfordringerne er størst, og nogle gange, til vores store overraskelse opdage, at ressourcerne og potentialet til livsforandringer findes på de mest overraskende steder og kommer i de mest overraskende former.