OE Business

OE Business er for dig, der vil lære om globalt iværksætteri.

I undervisningen arbejder vi med entreprenørskab, virksomhedsdrift, markedsføring, idéudvikling, international forretning, projektarbejde osv. I mødet med små, udvalgte virksomheder i udlandet kommer du helt tæt på hverdagens udfordringer og muligheder.

På OE Business vil vi koble din 10. klasse sammen med businessfag og real-life oplevelser i udlandet. Vi vil inspirere dig gennem arbejdet med globale iværksættere.

Vi vil lære dig at udvikle idéer og se vækstmuligheder både lokalt og globalt. Du vil lære at begå dig i en international kontekst, hvilket er alletiders fundament for dit fremtidige uddannelses- og arbejdsliv.

Hverdagen på OE Business

På OE Business får du:

• Seks timers undervisning i Business, hvor du bl.a. får indblik i relevante elementer fra EUX og HHX
  • En 10-klasses prøve i dansk, matematik, engelsk
  • Interessefag sammen med resten af OE
  • Mulighed for at vælge nogle af vores Cambridgefag samt tysk/fransk og fysik

Årets gang

OE Business er en ambitiøs linje for dig, der har en særlig interesse for iværksætteri, virksomhedsdrift, markedsføring, idéudvikling, international forretning, projektarbejde osv.

Omdrejningspunktet er real-life projektforløb, som vi laver i tæt samarbejde med udvalgte vækstvirksomheder rundt om i verden. Der er tale om spændende, små virksomheder med et stort markedspotentiale, som du på en direkte måde får muligheder for at forme og udvikle.

OE Business samarbejder med en række interessante mennesker, virksomheder og organisationer både lokalt og globalt.

OE Business er forankret i virkelighedens omskiftelige forretningsverden, og der kan derfor hurtigt ske ændringer i programmet, for vi er altid åbne, når nye og spændende muligheder dukker op. Men hovedpunkterne ligger fast:

• Du vil få mulighed for at arbejde med en vækstvirksomhed i udlandet                .
  • Du vil arbejde med at forstå virksomhedens produkter, markedsvilkår, udfordringer, muligheder og økonomi.
  • På den første rejse vil du bruge tid i virksomheden, hvor du får skabt et personligt forhold til ejerne og får indsigt i virksomhedens muligheder og udfordringer. Sammen med din gruppe vil jeres fokus være at hjælpe firmaet på vej og identificere nye muligheder for vækst.
  • På den næste rejse vil du opleve undervisning i udvalgte businesselementer som fx crowdfunding, ledelse og social media marketing, og du vil få feedback på jeres idéer fra den første rejse. Derudover vil du møde spændende iværksættere og organisationer.
  • Du vil gennem året blive trænet i at lave den perfekte pitch, og du vil få feedback herpå af eksterne iværksættere.

Vi forventer ikke, at du har et særligt kendskab til iværksætteri og forretning, men du skal have en stor interesse herfor og viljen til at indgå i et forpligtende, seriøst og ambitiøst samarbejde.

Praksis

Bortset fra at du på OE Business har seks ugentlige timer i faget og et særligt rejseprogram, er der ingen som helst forskel i forhold til skolens øvrige elever. Du er helt og fuldt ud OE-elev, og hverdagen, livet på skolen og alle andre fag og aktiviteter, deler du med alle de andre elever.

Entreprenør: OE Business giver unge en værdifuld begynder-værktøjskasse og første erfaringer

Programmet for OE Business er som taget ud af mit entreprenørhjerte. De unge får mulighed for at gøre sig en masse erfaringer og snuse til forretningsverdenen – og få nogle knubs – samtidig med at det foregår under kontrollerede forhold. Jeg ville ønske, jeg havde haft samme form for guide, da jeg startede.

Sådan siger den internationale entreprenør Anders Østerballe. Han grundlagde i 1996 ScanTech International Ltd, der leverer intelligente rørsystemer til vand, olie og gasindustrien og har hovedkontor i Hongkong samt kontorer i Randers, Indonesien, De Forenede Arabiske Emirater, Mexico, England og Nigeria. I august 2017 begyndte hans datter på Odsherreds Efterskole, og han er begejstret for, at skolen sætter fokus på internationalt entreprenørskab.

- De unge har brug for en solid værktøjskasse i form af uddannelse, viden og erfaring – og det giver OE Business dem startersættet til. Som iværksætter tager du kalkulerede risici, men jo mere viden du har, jo mindre bliver risikoen, forklarer Anders Østerballe, der blandt andet har måtte genopfinde sit eget firma tre gange, fordi markedet og konkurrenterne ændrede sig, og først som 42-årig tog en MBA.

- Jeg plejer at sige, at jeg ville være adskillige millioner kroner rigere, hvis jeg havde taget min MBA 20 år tidligere. Så havde jeg undgået mange fejl. Og derfor er det så værdifuldt, at Odsherreds Efterskole tilbyder de unge både faglighed og erfaringer fra det virkelig liv, så de så tidligt som muligt begynder at udforske deres muligheder..