Fremtidens globale entreprenører

En helt ny måde at bruge din 10.klasse på!

For på OE Business vil vi forme fremtidens globale entreprenører. Vi vil koble din 10. klasse sammen med business-fag og med real-life business adventures på destinationer rundt i verden. Vi vil gøre vores elever til globale iværksættere.

Vi vil lære dem at se vækstmuligheder. Lære dem, hvordan man går fra idé til forretning, begår sig internationalt, kobler global ansvarlighed med forretningsmuligheder. Det er real-life. Det er OE Business. Det er for en ny generation af globale iværksættere.

OE Business. - for en ny generation af globale iværksættere

Brug dit 10. skoleår på OE-Business og få det hele med - og meget mere!

På OE Business får du:

• En 10-klasses prøve i dansk, matematik og engelsk
  • De bedste og mest relevante elementer fra EUX og HHX
  • Mulighed for at tilvælge Cambridge Global Perspectives og Cambridge English

Men det vigtigste er, at du på OE Business får internationale forretningserfaringer, real-life. Du fårvækket din indre entreprenør og iværksætter. Du får førstehåndserfaringer med at drive vækstvirksomheder og du ser mulighederne, mærker frustrationerne, bliver overvældet af virkeligheden - men du lærer at takle udfordringerne, én for én.

Du bliver iværksætter!

Men vi advarer dig: har du først fået smag for at starte og drive virksomheder, er du først blevet smittet af mulighederne i en globaliseret verden - så slipper du det aldrig!

For nu ser du forretningsmuligheder overalt, og du ved hvad der skal til for at gøre dem til virkelighed. Og hele verden er blevet din arbejdsplads.

Det konkrete indhold

OE Business er en ambitiøs linje for elever med særlig interesse for iværksætteri, virksomhedsdrift, markedsføring, idéudvikling, international forretning, projektarbejde m.m.

Omdrejningspunktet er et real-life projektforløb, som eleverne laver i tæt samarbejde med udvalgte vækstvirksomheder i Uganda. Der er tale om spændende små virksomheder med et stort markedspotentiale, som eleverne på en direkte måde får muligheder for at forme og udvikle.

OE Business samarbejder med blandt andet Niels Brocks Iværksættergymnasium og en række spændende mennesker og organisationer.

OE Business er forankret i virkelighedens omskiftelige og uforudsigelige forretningsverden. Der kan derfor hurtigt ske ændringer i programmet, for vi er altid åbne,når nye og spændende muligheder dukker op. Men hovedpunkterne ligger fast:

• Du vil blive knyttet til en vækstvirksomhed i Afrika.
  • Du vil arbejde med at forstå virksomhedens produkter, markedsvilkår, udfordringer, muligheder ogøkonomi.
  • I januar vil du bruge tid på virksomheden i Afrika, skabeet personligt forhold til ejerne, forstå virksomhedens sjæl, muligheder og vækstbetingelser – og din opgave vil være klar: at identificere og skabe nye muligheder for vækst!
  • I marts/april går din rejse til Californien, til California International Business University i San Diego, hvor du følger workshops omkring crowdfunding, innovation og virksomhedsledelse, du sparrer med universitetets professorer, og du indgår i et fascinerende Incubator-miljø med iværksættere, der allerede er i fuld gang med deres første, anden eller tredje virksomhed. Du er forretningsmand - og du har verden som din arbejdsplads!
  • Tilbage i Danmark skal mulighederne finpudses inden de fremlægges for eksterne iværksættere.

Vi forventer ikke, at du har et særligt kendskab til iværksætteri og forretning, men du skal have en stor interesse for og viljen til at indgå i et forpligtende, seriøst og ambitiøst samarbejde.

Kom og hør mere om denne enestående mulighed!

Tilmeld dig informationsaftenen på oe@oepost.dk

Praksis

Bortset fra at eleverne på OE Business har et særligt undervisningsspor og rejseprogram, er der ingen som helst forskel i forhold til skolens øvrige elever. Man er helt og fuldt ud OE-elev, og hverdagen, livet på skolen og alle interessefag og aktiviteter, deler du med alle de andre elever.

De lærere, som underviser på OE Business, har en helt særlig baggrund, udover deres læreruddannelse:

Susanne er uddannet i den finansielle sektor, hvor hun har arbejdet gennem flere år.

Birgitte er uddannet økonom med speciale i organisationsudvikling og har gennem flere år arbejdet i medicinalindustrien i Schweiz.

Entreprenør: OE Business giver unge en værdifuld begynder-værktøjskasse og første erfaringer

Programmet for OE Business er som taget ud af mit entreprenørhjerte. De unge får mulighed for at gøre sig en masse erfaringer i Uganda og snuse til forretningsverdenen – og få nogle knubs – samtidig med at det foregår under kontrollerede forhold. Jeg ville ønske, jeg havde haft samme form for guide, da jeg startede.

Sådan siger den internationale entreprenør Anders Østerballe. Han grundlagde i 1996 ScanTech International Ltd, der leverer intelligente rørsystemer til vand, olie og gasindustrien og har hovedkontor i Hongkong samt kontorer i Randers, Indonesien, De Forenede Arabiske Emirater, Mexico, England og Nigeria. I august 2017 begyndte hans datter på Odsherreds Efterskole, og han er begejstret for, at skolen sætter fokus på internationalt entreprenørskab.

- De unge har brug for en solid værktøjskasse i form af uddannelse, viden og erfaring – og det giver OE Business dem startersættet til. Som iværksætter tager du kalkulerede risici, men jo mere viden du har, jo mindre bliver risikoen, forklarer Anders Østerballe, der blandt andet har måtte genopfinde sit eget firma tre gange, fordi markedet og konkurrenterne ændrede sig, og først som 42-årig tog en MBA.

- Jeg plejer at sige, at jeg ville være adskillige millioner kroner rigere, hvis jeg havde taget min MBA 20 år tidligere. Så havde jeg undgået mange fejl. Og derfor er det så værdifuldt, at Odsherreds Efterskole tilbyder de unge både faglighed og erfaringer fra det virkelig liv, så de så tidligt som muligt begynder at udforske deres muligheder.