Skip to content
Bliv elev

Cambridge IGSCE

Cambridge International Examination

Cambridgefagene afsluttes med en Cambridgeeksamen og et Cambridgebevis, hvilket kan være en hjælp, hvis du efterfølgende søger ind på de internationale linjer i gymnasiet (IB, IBB), eller senere i livet ønsker et semester i udlandet på en højere uddannelse.

Undervisningen ved Cambridge IGCSE foregår på engelsk og lever op til de internationale standarder for undervisning på grundskoleniveau.

Undervisningsformen er international og kræver motivation, disciplin og hårdt arbejde, men så står du også ualmindeligt godt rustet til et gymnasieforløb, uanset om det er i Danmark eller i udlandet.

Undervisningsformen

På Cambridge-forløbene oplever du, hvordan undervisning foregår på internationale skoler overalt i verden. Den kræver motivation, disciplin og hårdt arbejde, men samtidig bygger den også på masser af eksperimenter, forsøg, selvstændige undersøgelser og kritisk stillingtagen.

Undervisningen foregår primært på engelsk, ligesom eksaminationen.

Hvorfor Cambridge

Hvad nu hvis de perfekte job- og uddannelsesmuligheder slet ikke befinder sig på Sjælland? Eller i Danmark? Men derimod i Boston, Shanghai, Singapore, Rio de Janeiro eller Addis Abeba?

Måske tænker du: “Shanghai, det ligger da langt væk.” Men Shanghai ligger lige om hjørnet, og hele verden er til din rådighed. Skal du udnytte disse kolossale muligheder, må du beherske engelsk og have et højt internationalt fagligt niveau. Det kan du få på Odsherreds Efterskole, gennem et stort udbud af internationale eksamener fra et af verdens mest berømte universiteter.

Overvejer du et år på High School, findes der ikke nogen bedre måde at forberede sig på. Og skal du "bare" videre på et dansk gymnasium så vil du opleve, at med et niveau der griber langt ind i 2.g. så vil du bare være ualmindeligt godt forberedt til gymnasiet.

banner

Resultater & adgangskrav

Selv om vi I nogle tilfælde må presse to års Cambridge-pensum ned på kun et enkelt efterskoleår, selvom vi bruger tid på at rejse verden rundt og lave mange andre “efterskole-ting”, så lykkedes det år efter år vores elever at opnå flotte karakterer.

Hvert år har vi flere elever der opnår den eftertragte A* (A-star), svarende til det gamle 13-tal. Vi tillader os at tro, at det hænger lidt sammen med kombinationen af et stærkt faglig pensum og de kreative og eksperimenterende danske undervisningsmetoder.

For at deltage på undervisningsforløbene ved Cambridge International Examination, skal man være fagligt dygtig og topmotiveret. Det faglige niveau rækker langt ind over 1.g, og der stilles store krav til de studerende.

Det gør der iøvrigt også til underviserne på OE. For at blive godkendt til at undervise på "Cambridge-niveau", skal de have en række stærke faglige kvalifikationer, og godkendes af Cambridge International Examinations.

Fag der udbydes i skoleåret 22/23

Odsherreds Efterskole har mange års erfaring med at undervise efter de høje standarder på Cambridge International Examinations (CIE). 

I skoleåret 2022/2023 udbyder vi følgende fag:

  • English 10’ graders
  • Mathematics for 10’ graders
  • Combined Science for 10’ graders
  • Global Perspectives for 10' graders

Vi må for god ordens skyld gøre opmærksom på, at Cambridge-fag kun bliver oprettet, såfremt der er tilstrækkelig tilslutning (mindst 10 elever).

Undervisningen i Cambridge-fagene er inkluderet i skolepengene, men ønsker du at eksamineres på Cambridge og modtage dit Core- eller IGCSE-eksamensbevis, så skal vi afregne kr. 900 per eksamination til Cambridge Int. Examination, og det kommer du selv til at dække.

Cambridge IGSCE

I faget Combined Science arbejder eleverne teoretisk og eksperimentelt med fagene Biologi, Kemi og Fysik.CIE skriver: " through a mix of theoretical and practical studies, learners developing an understanding of the scientific skills essential for further study." 

I faget Global Perspectives arbejder eleverne med globale problemstillinger, og CIE introducerer selv faget således: "Cambridge IGCSE Global Perspectives is a groundbreaking and stimulating course...The emphasis is on developing the ability to think critically about a range of global issues where there is always more than one point of view".

Om faget Mathematics skriver CIE: "An essential subject for all learners, Cambridge IGCSE Mathematics encourages the development of mathematical knowledge as a key life skill, and as a basis for more advanced study".

En ny verden. en ny generation

Bliv elev