Rejser

På Odsherreds Efterskole er der tre rejser i løbet af året. Rejserne har forskellige formål, og indholdet afhænger af, hvilken linje du har valgt.

Vi gør opmærksom på, at COVID-19 restriktioner naturligvis er medbestemmende for vores mulige rejsedestinationer.

Rejse for fællesskabet

Vores første rejse sammen går til Bornholm eller Sverige, hvor det store fællesskab er i fokus.

På turen handler det for det første om, at vi skal lære hinanden rigtigt godt at kende. Derudover kommer du til at opleve den skønne natur, og de forskellige aktiviteter vil pirke til dine grænser og dit vovemod. Du vil opleve, at du lærer dig selv endnu bedre at kende i uvante omgivelser.

Første linjerejse

Vores tre forskellige linjer, OE International, OE Business og OE Response, rejser på hver sin type rejse, der passer til formål og indhold med linjen.

På OE International skal du besøge en af vores mange søsterskoler ude i verden, og du vil opleve at få besøg af og være vært for en ung fra udlandet. De allerfleste elever oplever at bo privat, når de er på søsterskolerejse, og på den måde får du et helt unikt indblik i, hvordan kulturen er i det pågældende land.

På OE Business er formålet, at du kommer ud og arbejder i et lille iværksætterfirma, hvor du vil få indblik i de muligheder og udfordringer, der er i virksomheden. På den måde får du indblik i den globale iværksætterkultur, og du vil opleve, at du kan være med til at hjælpe et firma i vækst.

På OE Response kommer du ud på en rejse, hvor formålet er at gøre en forskel. Det kan være fx være projekter, der handler om at gøre noget godt for klimaet, uddannelse for alle, bedre levevilkår, større retfærdighed osv. Du kommer tæt på de lokale, når du sammen med dem arbejder på projekterne.

Anden linjerejse

Anden rejse med OE International kalder vi Udviklingsrejsen. Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med en af vores partnere: Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke eller Hope Danmark. På denne rejse besøger vi udviklingsprojekter i udvalgte lande, og her vil du opleve at komme helt tæt på nogle af de humanitære problematikker, der rør sig i verden.

På OE Business vil du på din anden rejse opleve undervisning i udlandet i udvalgte businesselementer som fx crowdfunding, ledelse og social media marketing, og du vil få feedback på idéer, I har udviklet på den første rejse. Derudover vil du møde spændende iværksættere og organisationer.

På den anden rejse med OE Response vil du opleve, hvor værdifuldt det er at rejse ud og gøre en forskel. Med udgangspunkt i FN´s verdensmål er du med til at forandre verden, og du får oplevelsen af, at der er håb for fremtiden, selv under svære vilkår.

Hvad siger forældrene

At tage på skitur til Norge eller Østrig, eller besøge en storby i Europa eller USA - det ved vi alle sammen hvad er. Men hvordan er det lige med privat indkvartering hos en familie i Indien, eller at køre rundt i Jeep i det centrale Afrika?

Det kræver grundig forberedelse, erfarne og lokale samarbejdspartnere så som Folkekirkens Nødhjælp, et godt kendskab til destinationerne og lærere, der er vant til at rejse og som kan stå med et stort ansvar.

Det er sådan vi forsøger at skabe det bedst mulige grundlag, for at kunne give eleverne de størst mulige oplevelser.

Samarbejdspartnere

Oplevelser der former dit syn på verden

Rejserne arrangerer vi i et tæt samarbejde med vores søsterskoler og professionelle organisationer.

Pt arbejder vi udover søsterskolerne primært sammen med Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp og HOPE Danmark. De tre organisationer arrangerer rejser for os i både Europa, Afrika og Asien.