Skip to content
Bliv elev

Rejser

For fællesskabet

På Odsherreds Efterskole er der tre rejser i løbet af året. Rejserne har forskellige formål og varighed. 

Vi gør opmærksom på, at COVID-19 restriktioner naturligvis er medbestemmende for vores mulige rejsedestinationer.

Se mere nedenfor

Rejse for fællesskabet

Vores første rejse sammen går til Sverige, hvor det store fællesskab er i fokus.

På turen handler det for det første om, at vi skal lære hinanden rigtigt godt at kende. Derudover kommer du til at opleve den skønne natur, og de forskellige aktiviteter vil pirke til dine grænser og dit vovemod. Du vil opleve, at du lærer dig selv endnu bedre at kende i uvante omgivelser. 

Året afsluttes med en tur i Danmark lige inden skoleåret er forbi, og her handler det om at få sagt farvel og konsolidere alt, hvad der har været.

Rejser på OE International

For OE International afhænger rejsen af dit valg af underlinje.

På Søsterskole-linjen skal du besøge en af vores mange søsterskoler ude i verden, og du vil opleve at få besøg af og være vært for en ung fra udlandet. De allerfleste elever oplever at bo privat, når de er på søsterskolerejse, og på den måde får du et helt unikt indblik i, hvordan kulturen er i det pågældende land.

På NGO-linjen er rejsen udarbejdet i samarbejde med en af vores partnere: Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke eller Hope Danmark. På denne rejse besøger vi udviklingsprojekter i udvalgte lande, og her vil du opleve at komme helt tæt på nogle af de humanitære problematikker, der rør sig i verden.

På Social aktivisme kommer du ud på en rejse, hvor formålet er at gøre en forskel. Det kan være fx være projekter, der handler om at gøre noget godt for klimaet, uddannelse for alle, bedre levevilkår, større retfærdighed osv. Du kommer tæt på de lokale, når du sammen med dem arbejder på projekterne. Med Social aktivisme vil du opleve, hvor værdifuldt det er at rejse ud og gøre en forskel. Med udgangspunkt i FN´s verdensmål er du med til at forandre verden, og du får oplevelsen af, at der er håb for fremtiden, selv under svære vilkår.

 

 

banner

Rejser på OE Business

På OE Business er formålet med rejsen, at du kommer ud og arbejder med de områder, som I har arbejdet med i undervisningen. Det kan være iværksætteri, salg, markedsføring, ledelse m.m. Vi besøger små og store nystartede virksomheder og får et indblik i deres udfordringer og muligheder. Du får indblik i den globale iværksætterkultur, og du vil opleve, at du lærer dig selv og dine stærke og svage sider bedre at kende.  

 

 

Samarbejdspartnere

Oplevelser der former dit syn på verden

Alle vores rejser kræver grundig forberedelse, erfarne og lokale samarbejdspartnere, et godt kendskab til destinationerne og lærere, der er vant til at rejse og som kan stå med et stort ansvar. 

Rejserne arrangerer vi i et tæt samarbejde med vores søsterskoler og professionelle organisationer. Pt arbejder vi udover søsterskolerne primært sammen med Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp og HOPE Danmark. De tre organisationer arrangerer rejser for os i både Europa, Afrika og Asien. 

 

En ny verden. en ny generation

Bliv elev