Skip to content
Bliv elev

Hvem er du?

Hvad vil du stå for? Hvad vil du kæmpe for? Hvad skal mennesker tænke, når de hører dit navn?

I Stifinder arbejder vi med vores karaktertræk.  Vi arbejder med at tage lederskab. Ansvar. Og fungere i en gruppe af mennesker, med vidt forskellig baggrund. Vi arbejder med vores værdier og holdninger til os selv, til livet og til mennesker omkring os. For det får vi brug for. Livet igennem. Hele tiden. Ikke mindst i en uoverskuelig, kaotisk og globaliseret verden  i konstant forandring.

Se mere nedenfor

Ståsteder

Som Svend Brinkmann skriver i sin bog ”Ståsteder” fra 2016: ”Selv om der ikke findes nogen sandhed, så kan mennesket godt være sandfærdigt”, fordi det er ved at tale sandt og handle pålideligt at vi kan skabe øer af stabilitet i en altid foranderlig verden.

Gennem en række praktiske øvelser, som både kalder på sjov, grin og fællesskab, men som også appelerer til eftertanke og selvbesindelse arbejder vi med at forstå forskellige personlighedstyper, forstå hvad der motiverer os og hvordan man takler forskellighed og konflikter på en positiv og konstruktiv måde.

Temaer

Vi arbejder med temaer som:

At lede efter muligheder, fremfor fejl. At tage ejerskab for vores valg. At holde ud, også når man møder modstand. At forbilve tro mod sine værdier. At kunne kommunikere klart. At kunne bruge forskellighed som en styrke.

Gennem forløbet, som kører over hele året, får vi blik for vores styrker og evner og lærer en række værktøjer at kende som vi kan bruge i hverdagen når livet skal håndteres. Den første store prøve er på rejsen til Sverige sidst i september:

Langt ude i de store svenske skove, hvor man kun kan finde vej med kort og kompas, hvor mad laves over bål, hvor badet er en skovsø, hvor toilettet er en feltspade og 10.000 kv2 granskov. Hvor man går i land på en ø og slår sin bivuak op, og hvor man falder i søvn under stjernehimlen, til lyden fra dyrenes puslen i skovbunden og bålets knitren, og hvor man med sagte stemmer deler sine hemmeligheder med mennesker, man virkeligt har lært at kende og holde af, trods deres fejl og begrænsninger. For er det ikke netop det, det gør os til mennesker: at vores styrke ligger i vores fællesskab og vores forskellighed, når vi vælger at tage vare på hinanden.

En ny verden. en ny generation

Bliv elev