Skip to content
Bliv elev

Fællesskabet

Det fantastiske ved at gå på efterskole er, at du ikke blot går i skole, men at det er også dit hjem.

På Odsherreds Efterskole får mulighed for at blive en del af en masse forskellige fællesskaber, lige fra de helt små på værelset til det store fællesskab sammen med alle de andre elever og medarbejderne på skolen.

Det er derfor vigtigt, at vi alle er sammen om at skabe et godt og trygt fælleskab, hvor vi både kan være trygge og fortrolige med hinanden og have det sjovt sammen. Det forpligter, da vi alle er nødt til at byde ind og gøre gode ting for fællesskabet, så det både bliver godt for dig som enkeltperson og for alle de andre.

Det er jo også det, der er det helt særligt ved at være på efterskole.

Se mere nedenfor

Som en kæmpe familie

Det trygge, hyggelige, glade og opmuntrende fællesskab er dét sted, hvor alting begynder. Det er på grund af fællesskabet, der næsten kan føles som en kæmpe familie, at vi kan gøre alle de vilde ting, vi kaster os ud i.

Derfor er der også fra første dag fuldt fokus på at gøre OE til vores fælles hjem, hvor vi føler os trygge, fordi vi er blandt de bedste venner, som vil os det allerbedste.

Fællesskabet mærker du, lige fra du vågner om morgenen til om aftenen på værelset, når lyset er slukket, og du i mørket deler dine tanker og drømme med din roomie.

Fællesskabet er også, når du sidder sammen med dit boområde og hygger, når du hænger ud sammen med andre på fællesområderne, og når alle 180 elever synger sammen i foredragssalen eller laver andre sjove og festlige aktiviteter sammen.  

Sjældent kommer man så tæt ind livet af andre mennesker, som man gør på en efterskole, og de bånd der knyttes, kan vare livet igennem. Efter overraskende kort tid, kan du bare åbne døren, og uden for er de 180 mennesker, du kender allerbedst, og som kender dig og holder af dig, præcis som du er.

banner
billede

Fællesskab i undervisningen

Fællesskabet oplever du også i undervisningen, for dem der sidder omkring dig er ikke bare dine klasekammerater, og din lærer, er ikke bare din lærer, men et menneske som du kender virkeligt godt.

Fællesskabet er overalt, hvor der er OE’ere omkring dig. I Fårevejle, til en fest I København, i en afsides by på den anden side af kloden. For altid. Nu og i fremtiden.

En ny verden. en ny generation

Bliv elev