Fællesskabet

Odsherreds Efterskole er ikke blot vores skole – det er vores hjem! Det er her vi mærker, at vi er blandt venner, og det er her, vi kan være os selv, være trygge, grine, le og have det sjovt.

Og det er dét, som giver os modet, styrken og selvtilliden til at udvikle os, afprøve nye sider af os selv, drage ud i de verden – og invitere hele verden på besøg.

Se mere nedenfor

Som en kæmpe familie

Det trygge, hyggelige, glade og opmuntrende fællesskab er dét sted, hvor alting begynder. Det er på grund af fællesskabet, der næsten kan føles som en kæmpe familie, at vi kan gøre alle de vilde ting, vi kaster os ud i.

Derfor er der også fra første dag fuldt fokus på at gøre OE til vores fælles hjem, hvor vi føler os trygge, fordi vi er blandt de bedste venner, som vil os det allerbedste.

Fællesskabet mærker du, lige fra du vågner om morgenen til om aftenen på værelset, når lyset er slukket, og du i mørket deler dine tanker og drømme med din roomie.

Fællesskabet er også, når du sidder sammen med dit boområde og hygger, når du hænger ud sammen med andre på fællesområderne, og når alle 165 elever synger sammen i foredragssalen eller laver andre sjove og festlige aktiviteter sammen.  

Sjældent kommer man så tæt ind livet af andre mennesker, som man gør på en efterskole, og de bånd der knyttes, kan vare livet igennem. Efter overraskende kort tid, kan du bare åbne døren, og uden for er de 165 mennesker, du kender allerbedst, og som kender dig og holder af dig, præcis som du er.

Undervisningen

Fællesskabet oplever du også i undervisningen, for dem der sidder omkring dig er ikke bare dine klasekammerater, og din lærer, er ikke bare din lærer, men et menneske som du kender virkeligt godt.

Fællesskabet er overalt, hvor der er OE’ere omkring dig. I Fårevejle, til en fest I København, i en afsides by på den anden side af kloden. For altid. Nu og i fremtiden.

Rejse for fællesskabet

Vores første rejse sammen går til Bornholm eller Sverige, hvor det store fællesskab er i fokus.

På turen handler det for det første om, at vi skal lære hinanden rigtigt godt at kende. Derudover kommer du til at opleve den skønne natur, og de forskellige aktiviteter vil pirke til dine grænser og dit vovemod. Du vil opleve, at du lærer dig selv endnu bedre at kende i uvante omgivelser.