Skip to content
Bliv elev

Søsterskoler i hele verden

Vores søsterskoler ligger spredt ud over hele verden, og det tætte samarbejde med skolerne præger året på OE og giver vores elever masser af erfaring med at begå sig i et internationalt miljø.

Vi gør opmærksom på, at COVID-19 restriktioner naturligvis er medbestemmende for vores mulige rejsedestinationer.

Se mere nedenfor

En verden af muligheder

Med et globalt netværk af søsterskoler inviterer Odsherreds Efterskole dig ind i en verden af muligheder. Se hvad det betyder for vores elever!

Besøg på søsterskolerne

Når du besøger en af vores søsterskoler, indkvarteres du næsten altid privat. Du følger familiens liv og får et meget personligt indblik i deres hverdag og kultur. Du følger skolegangen og deltager i mange spændende projekter, og måske er du heldig at blive inviteret til en familiebegivenhed.

Besøg af søsterskolerne

Vi inviterer vores skoler på besøg i Fårevejle, og de skal nu bo hos os på værelserne, og følges med dig hjem på weekend, hvor de oplever dansk familieliv.

Det er nogle skønne unge mennesker vi får besøg af, og for dem er Danmark et eventyrland, og vores måde at drive efterskole på, er helt ny for dem. Sammen hygger vi og laver en masse aktiviteter og faglige projekter, både inden for naturfag og samfundsfag, hvor vi lærer at samarbejde og finde løsninger i fællesskab.

Beijing og Shanghai

Vores to søsterskoler i Mainland China er blandt Kinas førende internationale skoler. Samarbejdet med Datong High School i Shanghai går tilbage til 2007, hvor vi etablerede et udviklingssamarbejde mellem vores og deres lærere, og siden er vores relation blevet stadigt tættere. Ingen kan være i tvivl om Kinas voldsomt stigende globale indflydelse, men det er samtidigt et land med en rig og fascinerende kultur, man bør kende til og forstå.

Hong Kong

I Hong Kong samarbejder vi med to meget forskellige skoler. Hvor den ene er en decideret eliteskole, er den anden Hong Kongs ældste og mest traditionsrige konfusius skole. Hong Kong er østens New York. Hastigheden og energien er tårnhøj, og man fornemmer, at det er her, fremtiden tager form.

Indien & Jakarta

Vi har i mange år undervurderet Indien som en verdensmagt. Det er en stor fejltagelse. Med 1,3 milliarder mennesker, en økonomi i vækst og store ambitioner for fremtiden, vil kæmpelandet få afgørende betydning i fremtiden. Vi har haft et langt og usædvanligt godt samarbejde med en eliteskole i Jaipur i provinsen Rajahstan. I indien har de et ordsprog: ”en gæst er en gud” – og det er præcist sådan, vi oplever det!

I 2018 indledte vi et samarbejde med en skole i Jakarta i Indonesien. Det har allerede vist sig at være et værdifuldt samarbejde, både for os som skole og for eleverne. Der er igen tale om en skole i eliten, med fantastiske faciliteter og nogle meget skønne elever. Hver gang vi besøger hinanden, opstår nye tætte venskaber. 

banner

Taiwan og Sydkorea

Samarbejdet med skolerne i Taiwan og Sydkorea blev etableret i 2015. Indimellem kan sproget være en udfordring, men det glemmer man helt, når man møder den enorme gæstfrihed, som vi modtages med. Vi føler os næsten som popstjerner, og vi får et indblik i en fantastisk rig kultur, hvor præstationer og synlige resultater har enorm betydning.

Zimbabwe

Det er let at tænke på Afrika som et fattigt kontinent. Men det er mere end det. Afrika er mulighedernes kontinent. Og de færreste er klar over, at Afrika er så stort at både Kina, Indien, Europa og USA kan ligge i det, på samme tid. Afrika rummer derfor også stor rigdom og har skoler i den absolutte eliteklasse. En af de mest kendte er Peterhouse i Zimbabwe. Den ligner mest af alt en smuk engelsk kostskole, men den er omgivet af en park med palmer, søer, zebraer, gnuer, antiloper og giraffer. Peterhouse har været søsterskole siden 2013.

USA

Selvfølgelig skal vi være tæt på USA. Nationen der byder på både det værste og det bedste, som den globaliserede verden har at byde på. Livet på High School i USA føles på en gang velkendt fra film og fjernsyn, men samtidigt er det også meget mere fremmed for os, end vi forestiller os.

Samarbejdet med skolen i Vermont går tilbage til 2013, mens vi først etablerede samarbejde med skolen i Kentucky i efteråret 2016.

En ny verden. en ny generation

Bliv elev