Skip to content
Bliv elev

OE Business

OE Business er for dig, der ønsker at dykke ned i globalt iværksætteri. Vi tilbyder en unik undervisning, hvor vi ikke kun fokuserer på traditionelle forretningsprincipper, men også integrerer bæredygtighed, kreativitet og værdiskabelse gennem upcycling.
 
I vores undervisning arbejder vi med entreprenørskab, virksomhedsdrift, markedsføring, idéudvikling, international forretning, projektarbejde og meget mere. Gennem mødet med små, udvalgte virksomheder i udlandet får du mulighed for at opleve hverdagens udfordringer og muligheder på tæt hold.
 
På OE Business forbinder vi din 10. klasse med forretningsfag og virkelige oplevelser i udlandet. Vi inspirerer dig gennem samarbejdet med globale iværksættere og lærer dig at udvikle ideer samt identificere vækstmuligheder både lokalt og globalt. Du vil få erfaring med at begå dig i en international kontekst, hvilket vil være en stærk base for dit fremtidige uddannelses- og arbejdsliv.

Se mere nedenfor

Hverdagen på OE Business

På OE Business får du:

  • Undervisning i Business, hvor du bl.a. får indblik i
    relevante elementer som ledelse, markedsføring, iværksætteri m.m.
  • En 10-klasses prøve i dansk, matematik, engelsk
  • Interessefag sammen med resten af OE
  • Mulighed for at vælge nogle af vores Cambridgefag samt fysik og
    tysk/fransk

Praksis

Bortset fra at du på OE Business har har ekstra undervisningstimer i faget og et særligt rejseprogram, er der ingen som helst forskel i forhold til skolens øvrige elever.

Du er helt og fuldt ud OE-elev, og hverdagen, livet på skolen og alle andre fag og aktiviteter, deler du med alle de andre elever.

banner

Årets gang

Hvad kan du forvente?

OE Business er linjen for dig, der har en særlig interesse for iværksætteri, virksomhedsdrift, markedsføring, idéudvikling, international forretning, projektarbejde osv. 

OE Business samarbejder med en række interessante mennesker, virksomheder og organisationer både lokalt og globalt, og vi er altid åbne, når nye og spændende muligheder dukker op.

Vi forventer ikke, at du har et særligt kendskab til iværksætteri og forretning, men du skal have en stor interesse herfor og være villig til at indgå i et forpligtende og seriøst samarbejde. 

Entreprenør: OE Business giver unge en værdifuld begynder-værktøjskasse og første erfaringer

Programmet for OE Business er som taget ud af mit entreprenørhjerte. De unge får mulighed for at gøre sig en masse erfaringer og snuse til forretningsverdenen – og få nogle knubs – samtidig med at det foregår under kontrollerede forhold. Jeg ville ønske, jeg havde haft samme form for guide, da jeg startede. Sådan siger den internationale entreprenør Anders Østerballe. Han grundlagde i 1996 ScanTech International Ltd, der leverer intelligente rørsystemer til vand, olie og gasindustrien og har hovedkontor i Hongkong samt kontorer i Randers, Indonesien, De Forenede Arabiske Emirater, Mexico, England og Nigeria. I august 2017 begyndte hans datter på Odsherreds Efterskole, og han er begejstret for, at skolen sætter fokus på internationalt entreprenørskab.

- De unge har brug for en solid værktøjskasse i form af uddannelse, viden og erfaring – og det giver OE Business dem startersættet til. Som iværksætter tager du kalkulerede risici, men jo mere viden du har, jo mindre bliver risikoen, forklarer Anders Østerballe, der blandt andet har måtte genopfinde sit eget firma tre gange, fordi markedet og konkurrenterne ændrede sig, og først som 42-årig tog en MBA.

- Jeg plejer at sige, at jeg ville være adskillige millioner kroner rigere, hvis jeg havde taget min MBA 20 år tidligere. Så havde jeg undgået mange fejl. Og derfor er det så værdifuldt, at Odsherreds Efterskole tilbyder de unge både faglighed og erfaringer fra det virkelig liv, så de så tidligt som muligt begynder at udforske deres muligheder..

En ny verden. en ny generation

Bliv elev