Dans

På dans arbejder vi med alt fra street og hiphop til jazz, ballet, standard, latin og flamenco. Vi finder vores eget udtryk og arbejder med vores egne koreografier og kompositioner, hvor vi kombinerer former og traditioner.

Derfor afsøger vi grænserne og inddrager elementer fra forskellige stilarter. Vi viger ikke tilbage for noget og kaster os ud på dybt vand, for gang efter gang at overraske publikum.

Lige gyldigt om du aldrig har danset før, eller du har udviklet dit dansetalent gennem mange års hård træning, får du med fire ugentlige lektioner masser af udfordringer på dansegulvet.

Musik

På musik arbejder vi med pop, rock, jazz, R&B, rap, rock'n Roll, blues og musicals for både begyndere og øvede. 

Vi arbejder med solister, kor og bands. Med sang, guitar, trommer, bas, klaver, percussion og elektronisk musik. Vi har nodelære, musikteori og workshops med sangskrivning.

Du får også undervisning i musikteori, hørelære, sammenspil og sangskrivning. Derudover får du mulighed for at spille koncerter, synge i kor og indspille sange i vores eget studie.

Flere gange i løbet af året er vi på scenen - og vi holder os ikke tilbage! 

Kunst

Vi udfordrer og undersøger kunst i fællesskab. 

Vi skaber nye kunsteriske udtryk i materialer som ler, papir, gips, nailart, grafitti mv. og udfordrer billedkunsten og kreativiteten ved aldrig at side stille, men konstant være i bevægelse.

Tøj og Accessories

I Tøj og Accessories lærer du at designe og sy dit eget tøj og tilbehør. Der er mulighed for at være kreativ og eksperimenterende med forskellige materialer og opgaver. Du tilegner dig færdigheder, som du vil kunne bruge resten af livet, hvis du vil sy eget tøj helt fra bunden eller redesigne det tøj, du finder i bunden af klædeskabet eller i genbrugsbutikken.

Inspirationen finder vi i fortid, nutid og fremtid i både modebranchen og på vintageshoppingtur. Vi tager gerne på tur til udstillinger i København, rundvisninger på teatre og besøg hos etablerede designere.

Vi starter med simple opgaver som muleposer og top, mens du lærer symaskinerne at kende, og så udbygger vi færdighederne gennem året, så du til sidst får mulighed for fx. at sy gallakjolen, hvis du har lyst.

Udover at sy tøj og accessories er der også mulighed for fx. at hækle, trykke, strikke og lave perlesmykker. 

Outdoor Explorer

De få, men rå, dem kan ingen slå….. 

Interessefaget rummer alt fra udholdenhedsprøver til ren og skær kedsomhed. Ja, du læste rigtigt, hjernen udvikler sig bedst når den keder sig. 

Det kan være gennem aktiviteter, som gåture, løb, vand- og cykleaktiviteter, klatring, ridning, cable parks,  paddleboard, kajak, crossfit, almindelig fitness, bål, stjerneløb, orienteringsløb, stafetløb osv.

Dette fag er for dig, der kan lide at være udenfor i alt slags vejr. Du kan lide at komme ud af din comfort zone, at blive presset i forskellige situationer og så kan du lide kage og mad, der er lidt anderledes end det, du plejer at få.

Vand og Land

Vand og Land er et udendørsspor, hvor der vil være en del aktiviteter i havet, så du skal være indstillet på at blive våd og kold. Aktiviteterne kan være krævende både fysisk og psykisk, så du skal ville det.

Der forventes aktiv deltagelse, og at du uopfordret tager din del af de arbejdsopgaver, der vil være ved klargøring og oprydning.

Der vil være kajak, fridykning, klatring, slackline, cykling og andre udendørsaktiviteter.

Sporet vil nogle gange lave aktiviteter sammen med Outdoor Explorer

 

Sport er hårdt

Sport er hårdt er det fysisk hårde fag, hvor vi kommer til at træne intenst hver gang. Hvis du vælger dette interessefag, vil du helt sikkert komme i bedre form. Forvent sved på panden. 

Det er lige meget, hvor fysisk aktiv du har været før, bare du er klar på at give den fuld gas, når vi træner.

Vi træner både indendørs og udendørs, og vi skal lave mange forskellige typer af aktiviteter som: Løb, cykling, svømning, styrketræning, crossfit og udstræk.

 

Fodbold

Fodboldlinjen her på OE er en linje, hvor vi giver den gas.
Vi kombinerer din passion for fodbold med et år på efterskole, hvor vi igennem træning og kampe skaber et unikt fællesskab.
Når vi har fodboldtræning, træner vi hårdt, og man skal ville give sig selv 100%, men der vil også være plads til en masse hygge.
Sammenhold, god moral og kammeratskab er blandt andet nogle af de værdier, du vil udvikle igennem året. Du vil derfor komme til at udvikle dig både på det personlige og fodboldmæssige plan i fællesskab med andre unge.

E-sport

På Odsherreds Efterskole tager vi computerspil seriøst, og vi tilbyder ambitiøs træning i de computerspil, som er store på eSport scenen. Det drejer sig bla om spillene: CS:GO, League of Legends, Rocket League og Hearthstone.

På eSport er vi synlige, og du kan følge os på vores YouTube-kanal, hvor vi demonstrerer vores evner og giver vores viden videre.

Som elev på holdet vil du opleve taktiske oplæg, træning af essentielle delelementer af de enkelte spil, kampe og turneringer, brain breaks i form af bevægelse og lege, sammenhængende forløb med fokus på samarbejde og kommunikation.

Samtidig har vi fokus på at etablere en kultur, hvor vi hjælper hinanden, giver gode råd, har det sjovt og yder en seriøs indsats for at blive bedre og for at vinde kampe. For at blive en dygtig eSport atlet kræver det også, at du holder sig sund, og derfor har vi fokus på det fysiske aspekt på lige fod med det sociale.

Handyman

Handy(wo)man

Et kreativt og praktisk fag, hvor du helt sikkert får opgraderet dine gør-det-selv skills.

Vi breder os over et meget stort felt af håndværksmæssige færdigheder:  Feng Shui indretning - Fix et loppefund - Vægmontering - Akkuværktøj - Støb din egen lampe - Marie Kondo oprydning - LifeHacks - Lap din cykel på 2 min - Pallemøbler - Køkkenhave i vindueskarmen - Stilleben opsatser+joker, o.lign.

Du skal ikke være bange for at tage fat og blive beskidt, så find dit arbejdstøj frem og kom med på et sjovt og lærerigt interessefag. Her bliver du med andre ord godt rustet til de små praktiske udfordringer, du møder, når du er fløjet fra reden og skal klare dig på egen hånd.