Kommende arrangementer

Online Informationsaften

20. januar 2021

Der er en kort online informationsaften for specielt inviterede den 20. januar. Aftenen var tidligere planlagt som en besøgsdag, men på grund af Corona har vi måtte ændre det til en online begivenhed, hvor de inviterede får et indblik i skolen og dens tilbud og muligheder, men de vil også blive inviteret til at besøge skolen i virkeligheden senere, når samfundet lukker op igen.

Var du inviteret til denne dag og havde du planer om at besøge skolen, så kig i din mail om information om en ny besøgsdag og om dette online-arrangement.

Vil du også inviteres til et lignende arrangement og se skolen og høre hvad vi kan tilbyde, så tryk på "bliv elev" et sted her på siden.

Bemærk skoleåret 20/21 er fyldt op.

Oprettet: 18. januar 2021

Forstanderskift

Efter knap 20 år som forstander tager Tom Hagedorn afsked med Odsherreds Efterskole ved årsskiftet 20/21. Det har været 20 begivenhedsrige år og Tom Hagedorn forlader skolen med en følelse af dyb taknemmelighed over de muligheder og oplevelser som de 20 år har været så rige på, ikke bare for Tom selv, men for hele familien som alle har været dybt engageret i at gøre Odsherreds Efterskole til "det bedste sted på jorden".

Det er en skole i topform som indenfor de kommende par måneder vil blive overdraget til en ny forstander. Indtil da, vil Viceforstander Lone Nielsen være konstitueret som forstander.

Læs mere om Tom Hagedorns tid på OE her!

Oprettet: 28. december 2020

Midlertidig hjemsendelse og nødundervisning

11. november 2020

Efter en elev er testet positiv for COVID19 er elever og medarbejdere, efter sundhedsmyndighedernes anvisninger, sendt hjem til isolation og COVID19-test. Vi håber at alle elever og medarbejdere snart kan vende tilbage - sunde og raske!

Indtil da, gennemføres der i videst muligt omfang undervisning ved brug af Zoom.

Vedhæftet er den lovpligtige bekendtgørelse af nødundervisningen. Den kan hentes her!

Oprettet: 11. november 2020

Hvad COVID-19 betyder for OE’s internationale profil

De omfattende ud- og indrejseforbud, som lige nu gælder over den ganske klode, påvirker naturligvis en skole som os og betyder at vi må tænke i nye baner og have alternative muligheder liggende klar i skuffen.

I skoleåret 21/22 vil de første større udlandsrejser være placeret i januar 2022. Vi håber vel alle på, at vi på det tidspunkt har en effektiv kombination af quick-test, behandlingsmetoder og vaccinationsmuligheder, der vil gøre det muligt for os igen at rejse ud i verden.

Det er dog ikke usandsynligt, at der vil ske en ændring af destinationer, idet nogle, også til den tid, vil være mere sikre end andre, ligesom man også kan tænke sig, at man nogle steder i verden stadig vil være forbeholdne over at få besøg fra Europa. Her vil vi kunne trække på skolens store internationale netværk, og de mange erfaringer vi gennem årene har bygget op.

Hvad søsterskoler angår kunne der eksempelvis være tale om at udskifte Indien med endnu en spændende destination på Taiwan, der længe har været et COVID-19-sikkert sted at begive sig hen. Det samme vil gælde for de mange besøg vi plejer at modtage gennem året, de vil muligvis blive lidt færre og lidt mindre ”eksotiske” end tidligere, men vi har en forhåbning om, at vi sidst på skoleåret igen vil nærme os normale tilstande.

Anderledes er det med vores store engagement i Afrika. Men også her kan der være store regionale forskelle. Ligesom der kan være det i Europa, blot er Afrika lige så stort som Kina, Indien, USA plus store dele af Europa – tilsammen. Vi forventer derfor til foråret 2022 at kunne finde gode løsninger på det afrikanske kontinent i samarbejde med vores primære partnere i Afrika, Folkekirkens Nødhjælp og Hope-Danmark.

Skulle alle forudsigelser slå fejl, og vi stadigt om halvandet år står med en uafklaret pandemisk situation, vil vi i dialog med forældrene vurdere alternative muligheder. Det kan være en stor fælles skitur kombineret med helt andre typer af rejsemål, alt efter pandemiens karakter, og skulle det indebære besparelser på rejsebudgettet, vil vi med disse besparelser reducere forældrenes skolebetaling. Men dertil hverken tror eller håber vi, at det kommer.

Oprettet: 02. oktober 2020

Optagelse til de kommende skoleår

Vi oplever meget stor søgning til de kommende skoleår. Så skynd dig ind og skriv dig op til en informationsaften. Så sender vi en invitation så snart vi har en ledig plads.

OE Business: For en ny generation af globale iværksættere

OE Response: for en ny generation af globale aktivister

OE International: For en ny generation af verdensborgere

Opdag en helt ny verden - besøg Odsherreds Efterskole på Efterskolernes Dag søndag den 27. september

Hør forstanderen tale om skolen, få en rundvisning med elever, og en optagelsessamtale med en lærer!

Oprettet: 02. september 2020