Seneste nyt på Odsherreds Efterskole

To positive elever på OE

27. maj 2021

Ja, så skete det også på OE. Vi har ellers siden vi startede med selvtest udelukkende haft negative tests. Men i går kom de to første positive test og de er kun bleve bekræftet med positiv PCR-test. I samarbejde med de lokale sundhedsmyndigheder har vi stadig åbent på skolen, da vi har kunne udpege elever i nærkontakt. De er også sendt hjem og følger nu med i forskellige aktiviter via fjernundervisning. Vi ønsker de smittede god bedring og håber alle udviser forståelse for denne situation.

Oprettet: 02. september 2020

Odsherreds Efterskole nu uden 9. klasser

20. maj 2021

Odsherreds Efterskoles bestyrelse besluttede på sidste møde, at skolen ikke længere vil modtage 9. klasseselever ved udgangen af skoleåret 21/22. Det betyder at skolen bliver en ren 10.klassesskole. Begrundelsen er at vores internationale profil med mange besøg og stor rejseaktivitet passer bedst med en 10. klassesskema, der har meget mere plads til alternative aktiviteter.

Oprettet: 11. november 2020

Genåbning af OE

15. marts 2021

Så er vi i gang igen efter en lang nedlukningsperiode pga COVID-19. Det er helt fantastisk at se alle igen og gensynglæden blandt eleverne er stor. Vi har planlagt en Introuge - take 2, fordi det føles som en ny start. Eleverne er dygtige og prøver at overholde afstandskrav, og heldigvis må eleverne i såkaldte primærgruppe være sammen uden restriktioner, som pigerne her på billedet der har indtaget den velkendte sofa igen.

Oprettet: 15. marts 2021

Skolen er ferielukket i uge 7

Uge 7 - 15. februar

Skolen er lukket i uge 7. Det vil sige vi går på ferie fredag den 12. og er tilbage den 22. Så vi tager ikke telefonen og besvarer nok ikke mails, men pedellerne og rengøringensgruppen er på skolen. De udnytter denne nedlukningstid til at renovere værelser. Det bliver så flot! Så god ferie til alle - undtagen vores pedelerne og rengøringen.

Oprettet: 12. februar 2021

Hvad COVID-19 betyder for OE’s internationale profil

De omfattende ud- og indrejseforbud, som lige nu gælder over den ganske klode, påvirker naturligvis en skole som os og betyder at vi må tænke i nye baner og have alternative muligheder liggende klar i skuffen.

I skoleåret 21/22 vil de første større udlandsrejser være placeret i januar 2022. Vi håber vel alle på, at vi på det tidspunkt har en effektiv kombination af quick-test, behandlingsmetoder og vaccinationsmuligheder, der vil gøre det muligt for os igen at rejse ud i verden.

Det er dog ikke usandsynligt, at der vil ske en ændring af destinationer, idet nogle, også til den tid, vil være mere sikre end andre, ligesom man også kan tænke sig, at man nogle steder i verden stadig vil være forbeholdne over at få besøg fra Europa. Her vil vi kunne trække på skolens store internationale netværk, og de mange erfaringer vi gennem årene har bygget op.

Hvad søsterskoler angår kunne der eksempelvis være tale om at udskifte Indien med endnu en spændende destination på Taiwan, der længe har været et COVID-19-sikkert sted at begive sig hen. Det samme vil gælde for de mange besøg vi plejer at modtage gennem året, de vil muligvis blive lidt færre og lidt mindre ”eksotiske” end tidligere, men vi har en forhåbning om, at vi sidst på skoleåret igen vil nærme os normale tilstande.

Anderledes er det med vores store engagement i Afrika. Men også her kan der være store regionale forskelle. Ligesom der kan være det i Europa, blot er Afrika lige så stort som Kina, Indien, USA plus store dele af Europa – tilsammen. Vi forventer derfor til foråret 2022 at kunne finde gode løsninger på det afrikanske kontinent i samarbejde med vores primære partnere i Afrika, Folkekirkens Nødhjælp og Hope-Danmark.

Skulle alle forudsigelser slå fejl, og vi stadigt om halvandet år står med en uafklaret pandemisk situation, vil vi i dialog med forældrene vurdere alternative muligheder. Det kan være en stor fælles skitur kombineret med helt andre typer af rejsemål, alt efter pandemiens karakter, og skulle det indebære besparelser på rejsebudgettet, vil vi med disse besparelser reducere forældrenes skolebetaling. Men dertil hverken tror eller håber vi, at det kommer.

Oprettet: 02. oktober 2020

Informationsaften 28. april og 5. maj AFLYST

26. april 2021

Kære kommende elever og forældre.

På grund af COVID-19 og forsamloingsbegrænsninger er vi nødt til at aflyse informationaften den 28. april og den 5. maj. Men nye datoer er allerede sat og der er sendt mail ud til alle der var inviteret til de to oprindelige dage.

Kunne du også godt tænke dig at komme forbi til en informationsaften og høre mere om skolen, møde nogle af eleverne, få en rundtur og bliver klogere på om Odsherreds Efterskole er noget for dig? Så tryk på en af "bliv elev" knapperne her på hjemmesiden, og register dig. Så sender vi en invitation til et uforpligtende besøg på skolen.

Oprettet: 26. april 2021