Faciliteter

Omgivet af vand og bakker

Omgivet af havet, og omkranset af bakker ligger Odsherreds Efterskole på sin egen lille ø midt på den udtørrede lammefjord.

Den smukke hvide tre-fløjede hovedbygning, rejs af fattige bønder med store visioner for mere end 100 år siden.

Rundt om hovedbygningen ligger flere små kollegier, som husene i en landsby, og foran hovedbygningen ligger idrætshallen, som en stor ladebygning.

Og spredt ud over området ligger fodboldbaner og park. I alt 30 tønder land. Helt sin egen verden, midt i den store verden. Opvarmet udelukkende af varmen fra jorden under vores fødder og fra solen over vores hovedet og med et CO2 aftryk på 0.

Hvad vil vi gøre med disse 8.000 kv2 Bygninger og 30 tønder land jord? Hvilken verden vil vi skabe til os selv og til hinanden? Det er det mægtige eksperiment der udfolder sig hvert eneste år, og mens vi former vores verden, former vi os selv og gør Odsherreds Efterskole til det bedste sted i verden: Vores hjem!

Undervisningslokaler og fællesområder

For et par år siden fik vi designet et naturfagslokale helt efter vores eget hoved. Med plads til både samarbejde og eksperimenter og samtidigt behageligt at være i. For vi elsker bare science!

Til den daglige undervisning råder vi over mange forskellige typer af lokaler, både store og små, med alle udstyret med gode møbler og den nyeste IT-teknologi.

Alle boområderne har deres egen private dagligstuen, men skulle der en aften være lidt for kedeligt kan man altid finde hygge og godt humør i den fælles dagligstue midt i hovedbygningen.

Foredragssalen

Foredragssalen er hjertet i hovedbygningen og i dagligdagen: en smuk gammel sal, med stil og stemning, hvor vi hver morgen og aften samles til sjov, hygge, alvor, taler, musik, fødselsdage, meddelelser, optræden.

Værelserne

Værelserne ligger fordelt rundt på området. Som i en landsby. Alle centreret om en dagligstue og et lille køkken til varm cacao, sandwich, popcorn eller en gang nudler.

I hovedbygningen bor der cirka 40 elever fordelt på tre områder. Husene omkring skolen er meget forskellige. I nogle er der plads til seks elever i andre er der tolv elever og i det største er der plads til hele fireogtyve elever, fordelt på to mindre områder. Hvert hus har helt sin egen stil og atmosfære.

Værelser er meget forskellige, med med masser af hygge. Hver elev har sin seng, og sit eget skab, bord, pengeboks og hylde. Men ellers er de vidt forskellige. Nogle har bad og toilet på værelset, og nogle har plads til to, andre til tre og enkelte også til fire elever.

Hallen

Da vi for nogle år siden opførte idrætshallen var det vigtigt for os, at den skulle være behagelig at være i. Et  rart sted at være, med varme og god akustik. Hver aften er der aktiviteter i hallen, som udover fem badmintonbaner, og baner til fodbold, basket, wolley og badminton også har klatrevæg og en stor scene. Og så er der også plads til bare at hænge ud og hygge sig, og nyde at se de andre få sved på panden.

Musik, dans og fitness

Musikstudie med indspilningsfaciliteter, dansesal og et stort fitnesslokale danner perfekte rammer både om interessefagene-fagene men også til at hænge ud i i fritiden og komme i form, øve sig med sit band eller stramme op på sine moves.

Alle de lækre legesager

Gemt ude i parken har Kadet –holdet sin hovedstilling, komplet med våbenmagasiner, gear og grej og kommandorum. Længere nede har vi portgården hvor vi opmagasinerer vores klatreudstyr, både, kajakker og udstyr til Kitesurfing og vandsport.

Og mindre end én kilometer på skolen har vi vores egen indhegnede og godkendte paintball- og hardballbane, komplet med mudder, vand og forhindringer.

Udendørs

Rundt i parken er der fodboldbane og bålplads og masser af plads til aktiviteter når vejret er godt. Men vi bruger også naturen omkring os, for på få minutter i en af skolens busser er vi ved nogle af danmarks bedste badestrande, eller ude ved skov og enge.