Fremtidens globale entreprenører

En helt ny måde at bruge din 10.klasse på!

For på OE Business vil vi forme fremtidens globale entreprenører. Vi vil koble din 10. klasse sammen med gymnasiefag, business-fag og med real-life business adventures i på destinationer rundt i verden. Vi vil gøre vores elever til virksomhedsejere. Globale iværksættere. Lære dem at se vækstmuligheder. Lære dem, hvordan man går fra idé til virkelighed. Lære dem at begå sig internationalt. Lære at koble bæredygtighed og global ansvarlighed med forretningsmuligheder. Det er real-life. Det er OE Business. Det er for en ny generation af globale iværksættere.

Se mere nedenfor

OE Business. - for en ny generation af globale iværksættere

Brug dit 10. skoleår på OE-Business og få det hele med - og meget mere!

På OE Business får du:

  • En 10-klasses prøve i dansk, matematik og engelsk
  • En EUC-gymnasie eksamen i fagene dansk, samfundsfag og engelsk på C-niveau
  • Et bestået grundmodulet på EUX, så kan du kan springe direkte videre på 2. modul på et hvilket som helst EUX-forløb i Danmark - eller bare være et skridt foran alle de andre på din gymnasieuddannelse.

Men det vigtigste er, at du på OE Business har fået internationale forretningserfaringer, real-life. Du har fået vækket din indre entreprenør og iværksætter. Du har førstehåndserfaringer med at drive vækstvirksomheder og du har set mulighederne, mærket frustrationerne, blevet overvældet af virkeligheden - og du har taklet udfordringerne, én for én.

Du er blevet voksen!

Men vi advarer dig: har du først fået smag for at starte og drive virksomheder, er du først blevet smittet af mulighederne i en globaliseret verden - så slipper du det aldrig igen!

For pludselig ser du forretningsmuligheder overalt, og du ved hvad der skal til for at gøre dem til virkelighed. Og hele verden er blevet din arbejdsplads.

Informationsmøde

Det er en stor fornøjelse at kunne invitere til informationsmøde for vores nye linje OE Business, som går i luften med årgang 17/18.

Ring til os og aftal tid for en grundig information om denne spændende nye uddannelsesmulighed.

OE Business er en ambitiøs linje for elever med særlig interesse for iværksætteri, virksomhedsdrift, markedsføring , idéudvikling, international forretning, projektarbejde m.m.

Omdrejningspunktet er et real-life projektarbejde, som eleverne laver i tæt samarbejde med fire udvalgte vækstvirksomheder i Uganda. Der er tale om spændende små virksomheder med et stort markedspotentiale, som eleverne på en meget direkte måde får muligheder for at forme, udvikle og endda opnå medejerskab af.

Med OE Business får eleverne deres 10. klasse + Grundforløb 1 på EUX. Heri indgår bl.a. tre fag på gymnasialt C-niveau - men ikke mindst får eleverne personlige erfaringer med international virksomhedsopstart og måske et helt nyt syn på deres fremtidsmuligheder.

OE Business er oprettet i samarbejde med EUX-linjen på EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Størstedelen af undervisningen vil foregå på efterskolen, men der vil være flere besøg på EUX i Holbæk.

Vi forventer ikke et særligt kenskab til iværksætteri og forretning, men en stor interesse og vilje til at indgå i et forpligtende, seriøst og ambitiøst samarbejde.

På informationsmødet vil vi fortælle om virksomhederne, undervisningen, rejserne ud i verden, eksamener m.m., 

Kom og hør mere om dette helt nye og enestående uddannelsestilbud!

Tilmeld dig informationsaftenen på oe@oepost.dk  -  eller bare mød op!

 

Det konkrete indhold

I samarbejder med EUC Nordvestsjælland arbejder vi med at tilrettelægge det konkrete indhold, men hovedpunkterne ligger fast.

  • Du vil blive knyttet til en vækstvirksomhed i Afrika, og så vidt det er muligt, få tilbud om medejerskab
  • Du vil arbejde med at forstå virksomhedens produkter, kapaciteter, økonomi og forretningsmuligheder
  • Og i januar vil du bruge tid på virksomheden i Afrika. Skabe et personligt forhold til ejerne, forstå virksomhedens sjæl og muligheder og vækstbetingelser – og din opgave vil være klar: at identificere og skabe nye muligheder for vækst!
  • I marts/april går din næste rejse hen, hvor pengene og mulighederne er. Måske er det tilbage til Afrika, måske til Asien, USA eller et andet sted i Europa. Det lader vi stå åben, for hvem kan forudsige hvor mulighederne ligger gemt. Du er forretningsmand - og du har verden som arbejdsplads.
  • Tilbage i Danmark skal mulighederne finpudses inden de fremlægges på en videokonference for virksomhedens ejere og for investorer i Danmark

OE Investeringsfond årgang 17/18

Vi har en vision om at oprette en investeringsfond for hvert skoleår som alle elever og forældre på årgangen kan skyde penge ind i, alt fra 100 kr. og opefter.

Ved årets afslutning vælger vi hvilket af de fremlagte projekter som investeringsfonden vil skyde kapital ind i. På den måde fortsætter forretningsmulighederne langt ud i fremtiden.

Praksis

Bortset fra at eleverne på OE Business har et særligt undervisningspor, er der ingen som helst forskel i forhold til skolens øvrige elever. Man er helt og fuld efterskoleelev, og bliver undervist på efterskolen af efterskolens lærere. Indimellem vil vi indkalde gæstelærere, både fra EUC Nordvestsjælland og fra erhvervslivet.

De lærere som underviser på OE Business har en helt særlig baggrund, udover deres læreruddannelse:

Christine er uddannet på universitetet med tillægsuddannelser i karriereudvikling og projektledelse på RUC.

Susanne er uddannet i den finansielle sektor, hvor hun har arbejdet gennem flere år.

Birgitte er uddannet økonom med speciale i organisationsudvikling og har gennem flere år arbejdet i medicinalindustrien i Schweiz.

Michael er uddannet markedsøkonom og har arbejdet i erhvervslivet.

I praksis vil eleven være indskrevet både på efterskolen og på EUC Nordvestsjælland. Efterskolen vil have ansvaret for den daglige undervisning, mens EUC Nordvestsjælland vil have tilsynsmyndighed, kvalitetsansvar og afholde eksamenerne, ligesom de også vil stille lærere og faciliteter til rådighed indenfor særlige emner.

Økonomi

OE Business er en unik blanding af efterskole, gymnasie, Business-fag, rejser og internationale erhvervserfaringer. Det er det første og eneste af sin slags i Danmark og gennemføres i tæt samarbejde med EUX, på EUC Nordvestsjælland.

Prisen svarer til et almindeligt efterskoleår på Odsherreds Efterskole. Og det er, i al beskedenhed, en yderst rimelig pris!

Hvad venter vi på – hvor kan man melde sig til?

Startskuddet til dette enestående uddannelsesforløb er august 2017. Vent ikke! Tilmeld dig med det samme - eller kom til informationsaften på Odsherreds Efterskole!

Klik dig videre til OE Business!