Søsterskoler i hele verden

Vores søsterskoler ligger spredt ud over verden, med ni skoler i Asien, én i Afrika og to i USA. Og det tætte samarbejde med skolerne præger året på OE, og giver vores elever masser af erfaring med at begå sig i et internationalt miljø.

Tag dit første skridt ind i en verden af muligheder

Med et globalt netværk af søsterskoler inviterer Odsherreds Efterskole dig ind i en verden af muligheder. Se hvad det betyder for vores elever!

Når vi besøger dem

Når vi besøger vores søsterskoler indkvarteres vi næsten altid privat. Vi følger familiens liv og får et meget personligt indblik i deres hverdag og kultur. Vi følger skolegangen og deltager i mange spændende projekter. Og vi holder taler. Og vi holder fest. Og vi inviteres til familiebegivenheder. Og vi oplever at blive behandlet som æresgæster, overalt hvor vi kommer frem.

Når de besøger os

Og vi inviterer vores skoler på besøg i Fårevejle. Og ligesom vi boede hos dem, bor de nu hos os på værelserne, og følges med vores elever hjem på weekend hvor de oplever et dansk familieliv.

Og vi har det utroligt sjovt sammen, for det er nogle skønne unge mennesker vi får besøg af, og for dem er Danmark et eventyrland og vores måde at drive skole på, kan de slet ikke få nok af. Og vi fester sammen, griner sammen, laver en mase aktiviteter, men ikke mindst, så arbejder vi også sammen i faglige projekter, både indenfor naturfag og samfundsfag, hvor vi lærer at samarbejde og finde løsninger i fællesskab.

Venskaber på tværs af grænser og kultur

Rigtig mange af vores elever oplever gennem året at knytte tætte personlige venskaber med unge og deres familier på den anden siden af jorden, og de aner muligheder, som de aldrig har haft blik for før.

Er du i tvivl? - Så prøv at kigge lidt på de videoblogs vi løbende lagde op under søsterskolerejserne i januar 2017. Du kan se dem her!

Beijing og Shanghai

Vores to søsterskoler i Mainland China er blandt Kinas førende internationale skoler. Samarbejdet med Datong High School i Shanghai går tilbage til 2007, hvor vi etablerede et udviklingssamarbejde mellem vores og deres lærere, og siden er vores relation blevet stadigt tættere. Ingen kan være i tvivl om Kinas voldsomt stigende globale indflydelse, men det er samtidigt et land med en rig og fascinerende kultur man bør kende til og forstå.

Hong Kong

I Hong Kong samarbejder vi med to meget forskellige skoler. Hvor den ene er en decideret eliteskole er den anden Hong Kongs ældste og mest traditionsrige konfusius skole. Hong Kong er østens New York. Hastigheden og energien er tårnhøj og man fornemmer at det er her, at fremtiden tager form.

Taiwan og Sydkorea

Samarbejdet med skolerne i Taiwan og Sydkorea blev etableret i 2015. Indimellem kan sproget være en udfordring, men det glemmer man helt når man møder den enorme gæstfrihed som vi modtages med. Næsten, som var vi popstjerner, og vi får et indblik i en fantastisk rig kultur, men også en kultur hvor præstationer og synlige resultater har enorm betydning.

Indien

Vi har i mange år undervurderet Indien som en verdensmagt. Det er en stor fejltagelse. Med 1,3 milliader mennesker, en økonomi i vækst og store ambitioner for fremtiden vil kæmpelandet få afgørende betydning i fremtiden. Vi samarbejder med to skoler i Indien, i hver sin del af landet. Der er tale om skoler i den absolutte elite. I indien har de et ordsprog: ”en gæst, er en gud” – og det er præcist sådan vi oplever det!

Zimbabwe

Det er let at tænke på Afrika som et fattigt kontinent. Men det er mere end det. Afrika er mulighedernes kontinent. Og de færreste er klar over at Afrika er så stort at både Kina, Indien, Europa og USA kan ligge i det, på samme tid. Afrika rummer derfor også stor rigdom og har skoler i den absolutte eliteklasse. En af de mest kendte eliteskoler er Peterhouse i Zimbawe, som mest af alt ligner en smuk engelsk kostskole men omgivet af en park med palmer, søer, zebraer, gnuer, antiloper og giraffer. Peterhouse har været søsterskole siden 2013.

USA

Selvfølgelig skal vi være tæt på USA. Nationen der byder på både det værste og det bedste som den globaliserede verden har at byde på. High School livet i USA føles på en gang så velkendt fra film og fjernsyn – men samtidigt er det også meget mere fremmed for os, end vi forestiller os.

Samarbejdet med skolen i Vermont går tilbage til 2013, mens vi først etablerede samarbejde med skolen i kentucky i efteråret 2016.