Rejser over hele verden

Den globaliserede verden giver os enorme muligheder for selvudfoldelse, men disse muligheder trues samtidigt af store udfordringer.

Skal man kunne begå sig I verden, må man være fortrolig med både mulighedre og udfordringer. Man må naturligt kunne begå sig I fremmede kulturer, man må kunne samarbejde med mennesker med en helt anden kulturbaggrund, og man må kunne trække det bedste ud af uddannelsestraditioner som er helt anderleders end den danske.

Det kan man ikke lære ved at blive hjemme I Danmark. Man må opsøge verden I al dens mangfoldighed, og komme så tæt på virkelilgheden som vi kan og tør.

En ny verden. En ny Generation.

Ved at opsøge verdens brændpunkter, møde de mennesker det handler om, høre deres historie, påtage sig et ansvar - så fornemmer vi nye muligheder for fremtiden. Muligheder der kalder på en ny generation af unge med et globalt udsyn. Se hvad det betyder for vores elever.

Sverige I September

Den lille rejse, med det store fokus

Gennem programmet Stifinder, har vi fokus på at udvikle elevernes selvforståelse, robusthed og evne til at samarbejde og påtage sig ansvar og lederskab.

Efter de første seks uger på OE, opdager vi hvor langt vi allerede er kommet ved bevæge os ud I de store svenske skove. Og man opdager hurtigt, at selv om vi kun har kørt I få timer, så er vi kommet langt væk hjemmefra.

I små grupper, med kort og kompas. Man falder I søvn under stjenehimlen. Man bader I skovsø. Man bygger sin bivuak. Man sejler ned ad floder, og går I land på en ø. Fanger en fisk og rister den over et bål. Og problemer der synes store, bliver pludselig små. Og ting man ikke troede man kunne undvære, viser sig at være helt ligegyldige. Og man begynder at fornemme de store menneskelige ressourcer vi råder over. Som fællesskab og som menneske.

Asien og USA I februar

Udvekslingsbesøg på en af OE’s mange søsterskoler

Vi vil gøre vores elever fortrolige med alle de kolossale der eksisterer på et globaliseret uddannelses- og arbejdsmarked. Og det kan man ikke lære, ved at blive hjemme I Danmark.

Vi må ud over grænserne. Opsøge mulighederne. Opleve på egen krop hvad det vil sige at følge skolegangen på anerkendte skoler I Asien, USA og Afrika.

Man skal ikke undervurdere hvor store kulturforskelle der er mellem Danmark og udlandet, men det er forskelle som man kan blive fortrolig med, og komme til at værdsætte, når man flytter ind hos en lokal familie og oplever hverdagen, skolegangen og kulturen på første hånd. Pludselig åbner verden sig, og man aner muligheder man aldrig havde forestillet sig.

Er du i tvivl? - Så prøv at kigge lidt på de videoblogs vi løbende lagde op under søsterskolerejserne i januar 2017. Du kan se dem her!

Afrika I Marts

Udviklingsrejser til verdens brændpunkter

Det er ikke nok, at vi kan begå os på eliteskolerne på den globaliserede verdens solside, vi må også have førstehånds kendskab til de udfordringer som verden står overfor, og som det bliver den kommende generations opgave at finde løsninger på.

Derfor opsøger vi nogle af klodens fattigste egne for at forstå hvor og hvordan og hvorfor udfordringerne opstår.

Og samtidigt får vi indblik i urgamle, eventyrligt smukke og fantastisk traditionsrige og levende kulturer, vi møder skønne mennesker og opdager at der er muligheder og håb og at vi kan gøre en forskel som land, som fællesskab, som enkeltmenneske – som er meget større, end vi aner!

Udviklingsrejserne arrangerer vi i et tæt samarbejde med professionelle organisationer. Det gælder hovedsageligt Folkekirkens Nødhjælp som står for vores rejser til Cambodia, Malawi, Zambia og det nordlige uganda. Det gælder HOPE Danmark som har et stort lokalt arbejde i det sydlige Uganda. Og det gælder New Life Africa International som i mange år har haft et enestående projekt i Kenya.

CampYOU i marts

Der er hvert år elever, som ikke oplever at de er helt parate til de udfordringer der følger af udviklings rejserne til verdens brændpunkter, men hellere vil fokusere på deres egen udvikling og gode oplevelser i et skønt fællesskab.

For disse elever har vi i samarbejde med et firma i København med speciale i lederudvikling, udviklet et helt særligt koncept som vi kalder CampYOU og som foregår i Slovenien. Her blander vi fælleskab, naturoplevelser, aktiviter og en lille smule luksus med intensiv personlig udvikling og får en helt fantastisk cocktail der giver udvikling og minder for livet.

Økonomi

Alle udgifter til rejser og ophold er betalt i skolepengene. Kun omkostninger til Visa og vaccinationer kommer oveni, men vi arrangerer det hele, så i mærker kun at beløbet bliver trukket på materialekontoen.