Hvad er Cambridge International Examination

University of Cambridge International Examinations er verdens største uddannelsesvirksomhed og uden tvivl en af de mest respekterede.

Som en del af Cambridge University er deres formål at levere World-class international education og, (som de selv skriver): Cambridge qualifications develop successful students.

Med et IGCSE-eksamensbevis fra Cambridge i hånden ligger verden åben: Uddannelse og job i udlandet eller bare videre studier i Danmark – man er sikker på at man ligger i toppen.

Grib denne enestående mulighed for uddannelse på det højeste internationale niveau. Koblet med Odsherreds Efterskoles mange andre tilbud vil det give dig et væsentligt fagligt forspring og gøre gymnasiet til en leg.

Hvorfor Cambridge

Hvad nu hvis de perfekte job- og uddannelsesmuligheder slet ikke befinder sig på Sjælland? Eller i Danmark? Men derimod i Boston, Shanghai, Singapore, Rio de Janeiro eller Addis Abeba?

Måske tænker du: “Shanghai, det ligger da langt væk.” Men Shanghai ligger lige om hjørnet, og hele verden er til din rådighed. Skal du udnytte disse kolossale muligheder, må du beherske engelsk og have et højt internationalt fagligt niveau. Det kan du få på Odsherreds Efterskole, gennem et stort udbud af internationale eksamener fra et af verdens mest berømte universiteter.

Overvejer du et år på High School, findes der ikke nogen bedre måde at forberede sig på. Og skal du "bare" videre på et dansk gymnasium så vil du opleve, at med et niveau der griber langt ind i 2.g. så vil du bare være ualmindeligt godt forberedt til gymnasiet.

Undervisningsformen

På Cambridge-forløbene oplever du hvordan undervisning foregår på internationale skoler overalt I verden: Der er mere litteratur der skal læses og opgaver og rapporter skal afleveres I et helt bestemt format I forhold til anerkendte videnskabelige standarder og arbejdsmetoder. Men undervisningen bygger også på masser af eksperimenter, forsøg, selvstændige undersøgelser og kritisk stillingtagen.

Undervisningen foregår primært på engelsk, ligesom eksaminationen.

Resultater & adgangskrav

Selv om vi I nogle tilfælde må presse to års Cambridge-pensum ned på kun et enkelt efterskoleår, selvom vi bruger tid på at rejse verden rundt og lave mange andre “efterskole-ting”, så lykkedes det år efter år vores elever at opnå flotte karakterer.

Hvert år har vi flere elever der opnår den eftertragte A* (A-star), svarende til det gamle 13-tal. Vi tillader os at tro, at det hænger lidt sammen med kombinationen af et stærkt faglig pensum og de kreative og eksperimenterende danske undervisningsmetoder.

For at deltage på undervisningsforløbene ved Cambridge International Examination, skal man være fagligt dygtig og topmotiveret. Det faglige niveau rækker langt ind over første g., og der stilles store krav til de studerende.

Det gør der iøvrigt også til underviserne på OE. For at blive godkendt til at undervise på "Cambridge-niveau", skal de have en række stærke faglige kvalifikationer, og godkendes af Cambridge International Examinations.

Fag der udbydes i skoleåret 17/18

Odsherreds Efterskole har fem års erfaring med at undervise efter de høje standarder på Cambridge International Examinations (CIE). Hvert år har vi udvidet fagrækken med stadigt flere spændende fag på højeste internationale niveau.

I skoleåret 2017/2018 udbyder vi følgende fag:

• English for 9’ and 10’ graders
  • Mathematics for 10’ graders
  • Combined Science for 10’ graders
  • Global Perspectives for 10' graders eller
  • World Literature for 10’ graders

Vi må for god ordens skyld gøre opmærksom på, at Cambridge-fag kun bliver oprettet såfremt der er tilstrækkelig tilslutning (mindst 10 elever). Det har dog hidtil ikke været noget problem.

I faget Combined Science arbejder eleverne teoretisk og eksperimentelt med fagene Biologi, Kemi og Fysik.CIE skriver: " through a mix of theoretical and practical studies, learners developing an understanding of the scientific skills essential for further study."

I faget Global Perspectives arbejder eleverne med globale problemstillinger, og CIE introducerer selv faget således: "Cambridge IGCSE Global Perspectives is a groundbreaking and stimulating course...The emphasis is on developing the ability to think critically about a range of global issues where there is always more than one point of view".

I faget World Literature arbejder eleverne med en række af de store internationale forfattere. CIE introducerer faget således: "Through study of great novelists, poets and dramatists from around the world, learners acquire lifelong skills in interpreting and evaluating texts."

Om faget Mathematics skriver CIE: "An essential subject for all learners, Cambridge IGCSE Mathematics encourages the development of mathematical knowledge as a key life skill, and as a basis for more advanced study".