Rejser

Drømmer du om at komme på en efterskole, hvor rejser er med til at give dig oplevelser, du aldrig glemmer? På Odsherreds Efterskole er rejser en central del af dit ophold.

Vil du vide mere om, hvilke oplevelser, udfordringer og rejser et år på vores efterskole byder på? Så begynd med at læse her på hjemmesiden. Har du eller dine forældre spørgsmål, er I også velkomne til at kontakte os på oe@oepost.dk eller 59 65 31 83.

Tag på en efterskole, hvor internationale erfaringer er omdrejningspunktet

Fra Sveriges ødemarker til eliteskoler i Asien eller USA og videre til verdens brændpunkter i Afrika. Mulighederne er uendelige. Udfordringerne er store. Men verden er din. Brug den!

Som elev på Odsherreds Efterskole vil du i løbet af året komme på tre rejser:

Den første rejser i september går til Sverige, hvor vi i høj grad arbejder med din personlige udvikling.

Den anden rejse, som ligger i januar, går til en af vores mange søsterskoler i Asien eller USA. Vi har pt. hele 12 søsterskoler fordelt over Kina, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Sydkorea, Zimbabwe, Indien, Vermont og Kentucky. Du indkvarteres privat hos en familie og følger skolegangen på den pågældende skole. Senere på året vil du selv blive vært, når skolerne besøger os i Danmark, og følger vores skolegang på Odsherreds Efterskole.

Den tredje rejse ligger i marts og går til verdens brændpunkter i Afrika, hvor vi aktivt vil engagere os i nogle af verdens store udfordringer.

Når vi besøger vores søsterskoler

Vores søsterskoler ligger spredt ud over verden, med ni skoler i Asien, én i Afrika og to i USA. Det tætte samarbejde med skolerne præger året på Odsherreds Efterskole, og dig som elev masser af erfaring, så du trygt kan begå dig i et internationalt miljø.

Når vi besøger vores søsterskoler, indkvarteres vi næsten altid privat. Vi følger familiens liv og får et meget personligt indblik i deres hverdag og kultur. Vi følger skolegangen og deltager i mange spændende projekter. Og vi holder taler. Og vi holder fest. Og vi inviteres til familiebegivenheder. Og vi oplever at blive behandlet som æresgæster, overalt hvor vi kommer frem.

Når vores søsterskoler besøger os

Vi inviterer naturligvis vores søsterskoler på besøg i Fårevejle. Og ligesom du boede hos dem, bor de nu hos dig på værelset og følges med dig hjem på weekend, hvor de oplever et dansk familieliv.

Vi har det altid utroligt sjovt sammen, for det er nogle skønne unge mennesker, vi får besøg af, og for dem er Danmark et eventyrland, og vores måde at drive skole på, kan de slet ikke få nok af. Og vi fester sammen, griner sammen og laver en mase aktiviteter. Ikke mindst, så arbejder vi også sammen i faglige projekter, både indenfor naturfag og samfundsfag, hvor vi lærer at samarbejde og finde løsninger i fællesskab.

Venskaber på tværs af grænser og kulturer

Rigtig mange af vores elever oplever gennem året at knytte tætte personlige venskaber med unge og deres familier på den anden side af jorden, og de aner muligheder, som de aldrig har haft blik for før.

Bliv udfordret på en efterskole med rejser og høj faglighed

Vil du have det bedst mulige afsæt for at klare dig godt i gymnasiet? Her på Odsherreds Efterskole supplerer vi de spændende rejser og internationale erfaringer med et unikt læringsmiljø. Vi lægger vægt på, at der er sammenhæng i undervisningen, og at du bliver fagligt udfordret på et niveau, der passer dig. Derfor undervises der på syv niveauer i alle fag.

Cambridge International Examination – når 10. klasse ikke er godt nok

University of Cambridge International Examinations er verdens største uddannelsesvirksomhed og uden tvivl en af de mest respekterede. Som en del af Cambridge University er vores formål at levere World-class international education og (som de selv skriver): Cambridge qualifications develop successful students.

Med et IGCSE-eksamensbevis fra Cambridge i hånden ligger verden åben: Uddannelse og job i udlandet eller bare videre studier i Danmark – du er sikker på, at du ligger i toppen.

Grib denne enestående mulighed for uddannelse på det højeste internationale niveau. Koblet med Odsherreds Efterskoles mange andre tilbud vil det give dig et væsentligt fagligt forspring og gøre gymnasiet til en leg.

Odsherreds Efterskole har nu fem års erfaring med at undervise efter standarderne på Cambridge International Examinations, og vi har hvert år udvidet rækken af fag, for vi kan virkeligt se, at det gør en forskel.

Til skoleåret 2016/2017 udbyder vi følgende fag:

• English for 9’ and 10’ graders
  • Math for 10’ graders
  • Combined Science for 10’ graders
  • World Litterature for 10’ graders

Er et år på efterskole med rejser og faglige såvel som personlige udfordringer noget for dig, så kom og besøg os sammen med dine forældre. I kan bestille en tid til et besøg og en optagelsessamtale via forsiden eller ved at kontakte os på 59 65 31 83.

Gå tilbage til oversigten