Friluftsliv

I vores hoved går efterskole, friluftsliv og rejser hånd i hånd. Elsker du også friluftsliv, og vil du kombinere det med et fantastisk år på efterskole? På Odsherreds Efterskole med friluftsliv tilvalgt kan du kombinere dine interesser med efterskolelivets uforglemmelige sociale fællesskab og med enestående internationale erfaringer. Samtidig får du med vores niveauinddeling en faglig sværhedsgrad i undervisningen, der passer præcist til dit faglige niveau og dine ambitioner. Du slipper med andre ord for hverken at kede dig eller føle dig utryg, men får altid det maksimale ud af undervisningen.

Kadet, militær ledertræning

På Odsherreds Efterskole er friluftsliv en del af Kadet linjen. Her finder du et unikt koncept, som du ikke finder magen til noget andet sted i Danmark. Inspireret af det engelske kadet korps, som er Englands største ungdomsorganisation, har vi på OE lavet en tilsvarende udfordrende blanding af friluftsliv, ledertræning og militært rollespil.

Målet på kadet er ikke, at du skal blive soldat, men derimod at du skal blive mere klar over dine egne muligheder, og hvad der skal til for at løse ”umulige” opgaver. Derfor sætter vi dig til at lede dine kammerater på vanskelige operationer i skov, på mark og i bygninger, dag og nat, året rundt. Når I vender tilbage fra kampens hede, bliver dine beslutninger taget under lup, og du får konstruktiv kritik fra dine kammerater. Du får dermed et godt indblik i dig selv men også i dine kammerater.

Vi er blevet godkendt til at videreføre den over 200 år lange og stolte historie fra et af Englands bedste infanteri regimenter, The Faithful Durhams (DLI). Veteranerne fra dette regiment følger løbende med i, hvad vi foretager os, og vi er stolte over at få lov at fortsætte traditionerne.

OBS! På Kadet bruger vi hardball-våben, som er omfattet af den danske våbenlov, og derfor kan du kun være kadet, hvis du er fyldt 16 år inden november. Vi anvender altid heldækkende ansigtsmasker, når vi skyder mod hinanden.

Her på siden kan du læse mere om:

• Valgfaget Dynamic Action, som byder på masser af friluftsliv og adventure
  • Mulighederne for klatring og rejser og store naturoplevelser

Vi holder optagelsessamtaler, inden vi optager vores nye elever. Lyder vores efterskole med friluftsliv allerede som noget for dig og har du talt det igennem med dine forældre, kan du tilmelde dig en optagelsessamtale her på forsiden af vores hjemmeside. Hvis I ikke finder al den information, I søger på hjemmesiden, er I velkomne til at kontakte os på kontoret i hverdage mellem 9.00 og 14.00 på telefon 59 65 31 83 eller mail: oe@oepost.dk.

Vælg Dynamic Action på vores efterskole og få friluftsliv for alle pengene

På Odsherreds Efterskole lægger vi vægt på, at hver enkelt elev skal kunne præge sit eget skema, så hverdagen bliver så spændende og relevant som muligt. Derfor tilbyder vi en række linjefag og valgfag og faglige fag, som du frit kan vælge imellem. Med sporet Dynamic Action tilbyder vi i løbet af året følgende linjer og valgfag, som vi synes burde kunne tilfredsstille ethvert behov for friluftsliv og fysisk aktivitet:

• Klatring
  • rejser over hele verden
  • Dykning og speedbådsbevis
  • Kitesurfing
  • Sejlads
  • Kadettræning
  • Idræt og kropsbevidsthed
  • Idræt og boldspil
  • Drama
  • Dans
  • Teater

Klatring og rejser som en del af friluftsliv på efterskole

Vil du klatre og samtidig få store naturoplevelser? Klatring er en sportsgren i fremgang, der stiller krav til såvel spænding og kraft som teknik, taktik, samarbejde og mod. På Odsherreds Efterskole er vi certificeret til at uddanne klatrere, afholde prøve og udstede beviser i klatring.

Sporten foregår dels indenfor i klatrecentre men i høj grad også ude i naturen, hvor klatring virkelig kommer til sin ret. Både på rejser til udlandet og herhjemme kommer du som efterskoleelev ud på klatring i naturen med fantastiske naturoplevelser.

Kontakt os omkring vores efterskole, friluftsliv eller andre tvivlsspørgsmål

Sejlads, dykning og speedbådsbevis samt kitesurfing er nogle af de andre aspekter af friluftsliv, du kan komme omkring på vores efterskole. Hvis ikke du finder den information, du søger, her på hjemmesiden, kan du kontakte os på mail: oe@oepost.dk eller på kontoret i hverdage mellem 9.00 og 16.00 på telefon 59 65 31 83.