Drama og teater

At kunne spille en rolle. Turde træde op på en scene. Kunne tage ordet I en forsamling. Rive sine tilhørere med. Være overbevisende. Alvorlig. Tragisk. Skræmmende eller virkelig sjov. At opnå gennemslagskraft I enhver situation. Vi arbejder seriøst med alle teatrets og dramaturgiens virkemidler og skaber vores egne store forestillinger i løbet af året. Og gennem det vil du samtidigt opdage spændende nye sider af dig selv.

Efterskole med teater som din linje udvikler dig inden for drama

Vi forener det unikke liv på efterskole med teater og en lang række andre kreative fag og sport. På Odsherreds Efterskole giver vi dig muligheden for at vælge de spor og linjer, som interesserer dig mest. Vi tilbyder et stort udvalg af sportslige og kreative fag, hvor et af dem er drama. Her lærer du at kunne spille en rolle så levende, at den tryllebinder dit publikum. Inden for teater på vores efterskole lærer du desuden at beherske dramatiske virkemidler, din mimik, stemmeføring og dit kropssprog. Du lærer at stå foran et stort publikum – en egenskab, som du kan få glæde af mange gange senere i livet.

Her på siden kan du læse mere om:

• Hvordan du kan vælge at kombinere teater med dans eller musik
  • Hvordan vi både vægter det faglige niveau og din personlige udvikling
  • De 7 niveauinddelinger for det faglige niveau i undervisningen
  • Dine muligheder for at præge dit skema med masser af drama, teater, dans og musik

Er det noget for dig med at år på efterskole med teater og et væld af oplevelser? Vi holder optagelsessamtaler for alle, der ønsker at blive elev på Odsherreds Efterskole. Du kan tilmelde dig en samtale på forsiden af hjemmesiden her. Hvis du eller dine forældre i første omgang har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os i hverdage mellem 9.00 og 14.00 på telefon 59 65 31 83 eller mail: oe@oepost.dk. I finder desuden meget information her på hjemmesiden.

Efterskole med teater – masser af drama, dans og musik

Elsker du at være kreativ med såvel teater som musik, og drømmer du om at gå på efterskole? Måske er du træt af et halvkedeligt skoleskema, men hos os kan du vælge spor, så du selv sætter dit klare fingeraftryk på ugens skema. Vi tilbyder tre spor, som hver har tre linjer under sig. Med sporet Performing Arts får du tre linjer: drama, dans og musik. Hvis du udelukkende vil vægte teater, kan du vælge kun at have drama som din linje hele året. Interesserer du dig både for teater og dans, kan du kombinere din teaterlinje med valgfag indenfor musik og dans.

Et liv på efterskole med teater og en masse andet

Du får meget med dig som elev på vores efterskole. Teater kan du virkelig udvikle dig indenfor, såvel som du kan blive bedre til fx at spille fodbold eller overskride nogle grænser med klatring eller friluftsliv. Vi sørger på Odsherreds Efterskole også for, at du får mest muligt ud af den faglige undervisning. Derfor har vi inddelt hvert fag i 7 niveauer. Så ingen elev risikerer at kede sig eller omvendt føle sig usikker og utryg men får altid det maksimale ud af undervisningen.

Det er vigtigt at kunne læse og regne, men det er lige så vigtigt at have en drøm, tro på sig selv, være modig, kunne samarbejde og fx spille teater, musik, være god til sport og meget mere. Det er derfor, vi har bygget dine valgmuligheder op i spor, så du kan vælge og udvikle dine interesser og stærke sider. Er teater din drøm, er det altså inden for Performing Arts, at vi lader dig udleve din drøm og udbygge dine muligheder.

Dygtig underviser i teater på vores efterskole

Med teater på Odsherreds Efterskole får du meget kompetent undervisning i drama. Har du spørgsmål til teater eller andre ting på Odsherreds Efterskole, er du og måske dine forældre meget velkommen til at kontakte os på 59 65 31 83 mellem 9 og 14 eller på mail: oe@oepost.dk.

Gå tilbage til oversigten